image

Russische veiligheidsdienst schaft typemachines aan

donderdag 11 juli 2013, 14:04 door Redactie, 9 reacties

De Russische veiligheidsdienst FSO (Federalnaja Sloezjba Ochrany) heeft 20 typemachines en 600 inktpatronen besteld, aangezien het personeel uit angst voor digitale surveillance en datalekken niet meer op computers wil werken. Als reden voor de bestelling worden de schandalen rond WikiLeaks, Edward Snowden's onthullingen en het bespioneren van premier Medvedev gegeven.

Die zou door een Britse inlichtingendienst tijdens een G20 top in Londen zijn bespioneerd. "Daarop werd besloten dat het gebruik van papieren documenten moet worden uitgebreid", aldus een anonieme brom tegenover de Izvestia daily.

Typemachines worden nog steeds gebruikt door de Russische overheid, zoals het Ministerie van Defensie en geheime diensten. Het gaat dan voornamelijk om geheime berichten die aan de president of minister van Defensie zijn gericht.

Reacties (9)
11-07-2013, 14:59 door Anoniem
Gebruiken wat je snapt. Zeker in dit soort zaken is dat gewoon het allerbelangrijkste. En het is zeker niet onmogelijk dat de productiviteit omhooggaat. Bedenk zelf maar waarom.
11-07-2013, 16:23 door golem
Door Anoniem: En het is zeker niet onmogelijk dat de productiviteit omhooggaat. Bedenk zelf maar waarom.
Het is waarschijnlijker dat de productiviteit omlaag gaat. Bedenk zelf maar waarom.
11-07-2013, 18:50 door S-q.
"Bedenk zelf waarom" ?

Nou, ze willen geen pen gebruiken. Russen schrijven gewoon beroerd.
Vandaar dat de productiviteit omlaag gaat?

Nu nog verzenden met gebruik van een postduif.

Vrijwel niet te onderscheppen.
11-07-2013, 20:59 door Anoniem
Door golem:
Door Anoniem: En het is zeker niet onmogelijk dat de productiviteit omhooggaat. Bedenk zelf maar waarom.
Het is waarschijnlijker dat de productiviteit omlaag gaat. Bedenk zelf maar waarom.
Jij hebt niet opgelet toen iedereen weer eens over de niet-functionerende IT van de po-li-tie heenviel. Zat je patience te spelen ofzeau?
11-07-2013, 21:23 door Fwiffo
Reken maar dat een goede typist op deze elektrische schrijfmachines een stuk sneller kan tikken dan op welke laptop dan ook!
Verder hoop ik dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten nog weten hoe deze oude technologie werkt, anders hebben ze toch wel een probleem om hun inlichtingen te vergaren ;-) Elektrische typemachines zijn immers immuun voor alle hi-tech malware (zeg maar gerust voor elke vorm van 'software').

Maar je zal natuurlijk zien dat de pagina's die ingetikt worden uiteindelijk gefaxed worden of zoiets doms.
11-07-2013, 23:17 door Anoniem
Verstandig idee wat vast en zeker veel navolging zal geven.
Ik voorzie een stijgende omzet bij tante post.
11-07-2013, 23:28 door Anoniem
De onbelemmerde groei van het internet is voorbij. Je ziet het o.a. aan de moeizame "uitrol" van glasvezel. Mensen beginnen zich achter hun oren te krabben. Onder jongeren beginnen oeroude Nokia's hip te worden (plus fietsen met helemaal niks er op, zeker geen versnelling en al helemaal geen internet). De "thrill" van Facebook is over. Het brutale ongevraagde aftappen van alle data die af te tappen zijn (bij Facebook ook van mensen die helemaal niks met Facebook te maken hebben), de exploitatie van alles wat maar exploiteerbaar is (Currence wil ongetwijfeld nog steeds al onze PIN-data vermarkten), de totale afhankelijkheid van experts (die allemaal ook een eigen agenda hebben, dus wie moet je geloven) - dat begint allemaal te tellen. Read my lips. Ga erop uit om een paar fijne potloden te kopen. Niks schrijft lekkerder dan een goed potlood.
12-07-2013, 04:26 door Ilja. _V V
Haha!.. Alles in drievoud doorslag & de carbonnetjes via de prullenbak met de lege flessen vodka in de vuilcontainer op straat!... Na zdoróvje!
12-07-2013, 07:41 door steve sh1t
Dit nieuwsbericht is regelrecht uit de duim gezogen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.