Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

hacken?

11-07-2013, 22:44 door Anoniem, 2 reacties
IS het mogelijk dat iemand je pc heeft gehacked en daar alle gegevens van gebruikt.
Er is een account op mijn adressen aangemaakt op een dating site. ik krijg allemaal berichtjes en er staat een profiel foto op die veel op mij lijkt maar ik ben het niet.Ook worden andere accounts van mij aan elkaar gekoppeld?
wat kan ik hier aan doen en is het mogelijk om deze personen te achterhalen?
Reacties (2)
12-07-2013, 09:53 door Anoniem
Klinkt meer alsof iemand het wachtwoord van je e-mail account heeft weten te bemachtigen. Begin eens met het veranderen van je wachtwoord en vermeid het gebruiken van hetzelfde wachtwoord op meerdere plekken.
12-07-2013, 10:56 door Bj0rn
Je PC hoeft niet gehacked te zijn als iemand een account van je aanmaakt op een datingsite. Als die datingsite geen verificatie gebruikt dat jij ook daadwerkelijk de eigenaar bent van dat emailadres kan iedereen dat gewoon aanmaken als ze willen. Jij krijgt dan inderdaad die berichten.

Wat je hier aan kan doen: verander al je wachtwoorden van je emailadressen waarvan je denkt dat ze misbruikt worden. Gebruik veilige wachtwoorden en maak ze vooral niet te kort of herleidbaar naar iets wat van jou bekend is. Het lijkt me stug dat je systeem gehacked is door die persoon.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.