Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

FlashPlayer Update van 11.7 naar 11.8: Geen ruchtbaarheid!..

12-07-2013, 04:21 door Ilja. _V V, 8 reacties
FlashPlayer Update van 11.7 naar 11.8: Geen ruchtbaarheid!..

Mededeling:

Ik kom er net achter dat Adobe een beveiligings-update heeft uitgebracht voor de FlashPlayer.
Alhoewel ik de FlashPlayer Updates op Automatisch of Melden heb staan, is dat totaal niet gebeurd op welke onder mijn beheer staande computers.
Ik ben daar zelf achter gekomen na 2de dinsdag van de maand controle wegens Microsoft Update, voor mij het moment om alles voor zover beschikbaar in 1 keer bij te werken.

Het gaat hier om een echte beveiligings-update, van 9 juli 2013, zie:

http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb13-17.html

Overigens ongelooflijk frappant dat Security.nl daar geen melding van heeft gemaakt!?!... Tenminste, ik zie het nergens staan...

P.S: Nog even de directe update-links:
http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/support/install_flash_player_ax.exe IE-ActiveX
http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/support/install_flash_player.exe FF-PlugIn

http://www.adobe.com/software/flash/about/ Controle
Reacties (8)
12-07-2013, 09:01 door Mysterio
Bij mij werd op 2 van de 5 machines automatisch de update uitgevoerd of gemeld (afhankelijk van de instellingen per machine) Geen idee welke logica hier achter zit.
12-07-2013, 09:09 door Anoniem
https://www.security.nl/artikel/46973/1/Gatenkaas_in_Adobe_software_steeds_kleiner.html

Er is dus wel melding van gemaakt.
12-07-2013, 10:12 door Anoniem
Overigens ongelooflijk frappant dat Security.nl daar geen melding van heeft gemaakt!?!.
Dan lees je deze site niet goed, want het was juist deze site die me aanzette om FlashPlayer te updaten.

Bij mij staat hij ook op automatisch, maar bij de handmatige initiatie op de mac, liep ik vast omdat ik een niet bestaande pagina tegenkwam. Adobe moet iets fout hebben staan en dat kan misschien ook de reden geweest zijn dat een automatische update mis ging?
12-07-2013, 10:15 door Anoniem
Is dus WEL hier gemeld, in dit artikel:
https://www.security.nl/artikel/46973/1/Gatenkaas_in_Adobe_software_steeds_kleiner.html
12-07-2013, 12:22 door Spiff has left the building
Door Ilja. _\\//:
Overigens ongelooflijk frappant dat Security.nl daar geen melding van heeft gemaakt!?!... Tenminste, ik zie het nergens staan...
Je hebt er wellicht overheen gekeken, Ilja,
wellicht doordat "Update voor Flash Player" niet in de subject-regel van dat artikel stond.

Door Ilja. _\\//:
Ik kom er net achter dat Adobe een beveiligings-update heeft uitgebracht voor de FlashPlayer.
Sinds het uitbrengen van Windows 8 komt tegenwoordig altijd op de tweede dinsdag van de maand een Adobe Flash Player update uit. Dat is op dezelfde dag gezet als de maandelijkse Microsoft updates wegens het feit dat IE10 in Windows 8 een ingebouwde Flash Player bevat.

Door Ilja. _\\//:
Alhoewel ik de FlashPlayer Updates op Automatisch of Melden heb staan, is dat totaal niet gebeurd op welke onder mijn beheer staande computers.
Daar heb ik nog geen verklaring voor.
Ik weet dat de 'grote' Flash Player updates niet automatisch verlopen maar een melding geven dat de gebruiker actie moet ondernemen om te updaten. Dat zou enkele malen per jaar het geval zijn, voor zover ik weet.
'Kleine' Flash Player updates zouden wanneer automatisch updaten niet is uitgeschakeld wél automatisch en stil verlopen.
Wanneer gekozen is voor melden/waarschuwen in plaats van automatisch updaten, dan wordt uiteraard in álle gevallen alleen gemeld.

Automatisch updaten of het geven van een melding gebeurt overigens niet altijd even vlot. Ik heb er geen verklaring voor waardoor dat wordt veroorzaakt. Het is in ieder geval nodig dat een systeem enige tijd is ingeschakeld om automatisch updaten of het genereren van een melding te doen plaatsvinden. In het beste geval is dat al na een uur, maar ik hoor en lees berichten dat dat duidelijk langer kan duren.
Ik weet niet wat precies de situatie was met de machines waar jij op doelde, Ilja ( en ook Mysterio). Hebben die systemen sinds afgelopen dinsdag wel lang genoeg achter elkaar ingeschakeld gestaan om automatisch updaten of het genereren van een melding te doen plaatsvinden? Was vanochtend vroeg nog steeds niet geupdate of gemeld, ondanks dat die systemen dinsdag en woensdag langer dan een uur in geschakeld zijn geweest, dan lijkt dat te laten zien dat Flash Player wellicht langer dan een uur nodig heeft om updaten/melden te doen plaatsvinden, óf dat dat update/meld-systeem onvoldoende betrouwbaar is.
12-07-2013, 13:50 door MarPet
Na de gebruikelijke maandelijkse dinsdag update van MS laat ik altijd PSI nog even ter controle de overige programma's nalopen.. Hierbij kwam de Flash Player boven water die direct werd bijgewerkt.
12-07-2013, 14:16 door Ilja. _V V
Oeps!... Akkoord:
Wel gelezen, maar ik heb dat blijkbaar om de een of andere reden niet gecombineerd, mogelijk inderdaad vanwege de titel...

Waar ik nu niet overheen lees is dat blijkbaar Adobe het goede voorbeeld van Microsoft eindelijk volgt, & ook gelijktijdig op de 2de dinsdag patched. Nu de rest van de bende nog...

Het was me al eerder opgevallen, normaal kreeg ik een icoontje in het systeemvak dat er nieuws van Adobe was, maar de laatste toch wel maanden bleef dat uit, behalve voor Reader. Dacht dat ik iets verkeerd had ingesteld, maar blijkbaar dus niet.
Het is niet gemeld noch bijgewerkt op o.a. deze rag-computer & nog 2 andere , die ook dag & nacht aanstaan...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.