image

Kamermeerderheid voor ongericht aftappen door AIVD

dinsdag 10 februari 2015, 09:49 door Redactie, 50 reacties

Een meerheid in de Tweede Kamer steunt het voorstel om de bevoegdheden van de inlichtingendiensten uit te breiden, waaronder het ongericht aftappen van internetverkeer. Dat laat RTL Nieuws weten. Ondanks verzet van privacyexperts, die juist stellen dat het Nederland niet veiliger maakt en de taken van de geheime diensten juist bemoeilijkt, stellen sommige politici dat de bevoegdheden moeten worden uitgebreid.

"De inlichtingendiensten moeten ook online onze vrijheid en veiligheid bewaken. Dit voorstel geeft ze ruimte met uitgebreide waarborgen van onze privacy", laat VVD-kamerlid Klaas Dijkhoff weten. Volgens PvdA-kamerlid Jeroen Recourt is het wetsvoorstel nodig om terrorisme effectief aan te pakken. "Wel moet vaststaan dat niet meer gegevens dan nodig worden verzameld, dat regels goed en onafhankelijk worden gecontroleerd en dat ze niet via het buitenland omzeild kunnen worden", voegt hij daaraan toe. Vandaag debatteert de Kamer over de inlichtingendiensten.

Reacties (50)
10-02-2015, 10:06 door Anoniem
"De inlichtingendiensten moeten ook online onze vrijheid en veiligheid bewaken. Dit voorstel geeft ze ruimte met uitgebreide waarborgen van onze privacy"

Uhh, definieer privacy?
10-02-2015, 10:30 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-02-2015, 11:42
[Verwijderd]
10-02-2015, 10:43 door Reinder
[Verwijderd]
10-02-2015, 10:44 door Anoniem
Welkom in de Nederlandse deelrepubliek van Noord-Korea!! We zijn 1 van de kleinste landen ter wereld maar we hebben de meeste taps. Die mogen ze mij uitleggen of is 75% van de Nederlanders crimineel?
10-02-2015, 10:53 door Reinder - Bijgewerkt: 10-02-2015, 10:54
Door U-7: Een Telegraaflezer vergelijkt het ongericht aftappen met (digitale) tirannie.
Een ander zegt: " Welkom in de DDR 2.0 "
Een andere lezer zegt: " Een e-mailtje naar een bekende versturen waarin je je ongenoegen over de EU of Nederland uit, kan voor de overheid al reden zijn je in de gaten te houden. "

Ons antwoord op het ongericht aftappen:

1. Gebruik TAILS
2. Of gebruik TOR browser
3. Gebruik versleuteling (HTTPS Everywhere bijvoorbeeld)
https://www.eff.org/https-everywhere

Meer info over privacy-tools vindt men bij de reacties van dit artikel:
https://www.security.nl/posting/40045/%27Online+privacy+is+mogelijk+met+juiste+tools%27

Zeggen dat deze grove inbreuk op de privacy van alle Nederlanders (inclusief het zwaar bevochten juridisch beginsel van de onschuldspresumptie) niet ernstig is omdat er middelen en tools zoals TOR zijn om er omheen te werken of er aan te ontkomen, is zeggen dat het niet ernstig is als je kanker krijgt omdat er medicijnen en behandelingen tegen zijn, of zeggen dat het verliezen van een been niet ernstig is omdat er krukken en rolstoelen zijn.

Het feit alleen al dat er direct gekeken wordt naar middelen om het te omzeilen vertelt mij twee dingen:
1. Het is dus blijkbaar omgewenst om afgetapt te worden, anders zou er niet naar TOR e.d. gegrepen worden. Protesteer dan ook tegen de maatregel zelf.
2 Het is wederom een maatregel waarmee alleen een paar amateuristische tieners opgepakt gaan worden, de echte daadwerkelijke terroristen weten ook deze manieren om het te omzeilen.

Ironisch genoeg heeft het ministerie van buitenlandse zaken van deze zelfde Nederlandse overheid in de afgelopen jaren nog bijgedragen aan de ontwikkeling en verspreiding van TOR omdat mensen in bepaalde landen in het Midden-Oosten zo massaal door hun overheden werden afgeluisterd op het Internet.
10-02-2015, 11:00 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-02-2015, 11:01
[Verwijderd]
10-02-2015, 11:01 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 10-02-2015, 11:09
Los van hoe zorgvuldig geheime diensten met getapte gegevens omgaan en hoe nuttig de verzamelde gegevens zijn: elk tappunt en elke dataverzameling is interessant voor cybercriminelen en marktpartijen (lees: zij zullen daar geld voor over hebben). Omkoopbare mensen zijn vaak wel te vinden.

En, als die permanente taps en voorzieningen voor filteren, opslag en transport van die gegevens er eenmaal zijn, is het voor toekomstige overheden veel eenvoudiger om reeds ingezamelde en nog in te zamelen gegevens voor andere doelen in te zetten dan terrorismebestrijding.

(Edit 11:09: typo)
10-02-2015, 11:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-02-2015, 11:24 door Anoniem
Door U-7:
Door Erik van Straten: Omkoopbare mensen zijn vaak wel te vinden.
Als je zelf als familie voor de overheid hebt gewerkt (zoals wij) en weet wat er allemaal wórdt omgekocht (dat is ervaring) dan kun je de volgende omkoopaffaire wel verwachten ja.

Hallo vrindjes republiek!
Vaarwel rechtststaat!
10-02-2015, 11:37 door Anoniem
Door U-7:Een andere lezer zegt: " Een e-mailtje naar een bekende versturen waarin je je ongenoegen over de EU of Nederland uit, kan voor de overheid al reden zijn je in de gaten te houden. "

Desnoods verzinnen ze wat.
http://www.thenation.com/article/174851/strange-case-barrett-brown

Peter
10-02-2015, 11:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-02-2015, 11:46 door Anoniem
Ben wel eens benieuwd naar de onderbouwing voor de bewering "Volgens PvdA-kamerlid Jeroen Recourt is het wetsvoorstel nodig om terrorisme effectief aan te pakken." Is daar echte evidence voor, voor het verhogen van de effectiviteit door in het wilde weg steeds meer gegevens te verzamelen?

Tot nu toe komt immers steeds aan het licht dat aanslagen gepleegd werden door individuen die al uitgebreid in beeld waren bij de veiligheidsdiensten. Wat voegt het dan toe om de gegevens van nog veel meer andere mensen te gaan volgen? Het lijkt me eerder tijd om het beslismodel om al of niet preventief in te grijpen, eens tegen het licht te houden. Gegevens opslaan en bekijken is allemaal aardig maar uiteindelijk moet iemand toch zeggen "erop af jongens".
De reactie "Nee we moeten eerst nog meer onderzoek doen" lijkt me niet de meest effectieve.
10-02-2015, 12:01 door john west
"De inlichtingendiensten moeten ook online onze vrijheid en veiligheid bewaken.

Om je dood te lachen,je vrijheid wordt beperkt,wie durft nog privacy gevoelige informatie te e-mailen of op een andere wijze ?

Politieke partijen die dit hebben goedgekeurd hebben onze vrijheid van mening verkwanselt.

Nog een stap verder en we zitten in een dictatuur.
10-02-2015, 12:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-02-2015, 12:38 door Anoniem
Welkom in oost duitsland.
10-02-2015, 12:42 door Reinder
De inlichtingendiensten moeten ook online onze vrijheid en veiligheid bewaken. Dit voorstel geeft ze ruimte met uitgebreide waarborgen van onze privacy"

Dit soort uitspraken zijn tekenend voor de manier waarop de overheid, of in elk geval de huidige coalitie, omgaat met vraagstukken op het gebied van privacy. Ditzelfde verschijnsel zie je bij digitale patientdossiers, het verzamelen van parkeergegevens, kentekenherkenning op de snelweg etcetera etcetera, en dat is dit: De overheid en burgers (of althans de subset van burgers die zich hier druk over maakt) geven op een fundamenteel verschillende manier invulling aan het begrip "privacy". De overheid is van mening dat de privacy gewaarborgd is wanneer alleen daartoe bevoegde ambtenaren bij gegevens kunnen, als deze beveiligd worden bewaard, als er procedures zijn om inzage te krijgen, en als vastgelegd is met welke andere partijen deze gegevens gedeeld mogen worden of voor welk doel ze gebruikt mogen worden. Als aan die voorwaarden is voldaan, dan is "de privacy gewaarborgd". De bezorgde burger is van mening dat zijn privacy geschonden is enkel en alleen al omdat de gegevens verzameld, verwerkt en bewaard worden, punt.

Dit verklaart situaties waarbij een minister met droge ogen kan beweren dat er geen reden is tot ongerustheid omdat de privacy volledig gewaarborgd is, wanneer de gemeente, daartoe bevoegd door wetgeving, gegevens over burgers verzameld, opslaat, deze beschikbaarstelt aan gemeenteambtenaren, de politie, belastingdienst en een handvol andere instellingen. In de ogen van de overheid kan niet iedereen, maar slechts enkele duizenden ambtenaren,bij de gegevens, zijn er protocollen en afspraken over het delen van de gegevens (het mag, maar volgens afspraak dus), en zijn alle ambtenaren, zo'n beetje per definitie, onkreukbaar, betrouwbaar, professioneel en gezegend met een strikt gevoel voor het scheiden van werk en prive. In de ogen van de bezorgde burger gaat het om mevrouw Jannie van om de hoek die bij de gemeente werkt en dagelijks roddelt met de halve buurt, en nu weet dat je in de schuldhulpverlening zit, aanspraak maakt op een regeling voor geestelijke gezondheidszorg en regelmatig bezoek krijgt van de leerplichtambtenaar omdat je kind moeilijk handelbaar is.
10-02-2015, 12:55 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-02-2015, 12:55
Een histories punt is bereikt!!!

Een meerderheid van Telegraaflezers begrijp het beter dan de Kamermeerderheid.

Onthoud 10 februari 2015 dit komt in de geschiedenis boeken.
O -- wacht ff --- geschiedenis les is bijna geheel verloren gegaan aan bezuinigingen.
10-02-2015, 13:28 door ph-cofi
Ik was benieuwd naar die "uitgebreide waarborgen" van de VVD zijn en naar de "niet meer dan nodig" en "dat regels goed en onafhankelijk worden gecontroleerd" van de PvdA. In de brief van Plasterk staat:

"Het doelgerichte karakter van de uitoefening van deze bevoegdheden op basis van de wettelijk vastgelegde taken van de
inlichtingendiensten zorgt ervoor dat de «normale» telecommunicatie van burgers gevrijwaard blijft van ongeoorloofde inmenging door de inlichtingendiensten. Met andere woorden: burgers hoeven niet bevreesd te zijn dat de overheid in willekeurige e-mailconversaties meekijkt of telefoongesprekken meeluistert."

Men zal misschien wel automaten aanzetten om alle communicatie te scannen op interessante patronen. Als dan "een subject" in beeld komt en verdacht wordt, dan kan alleen de CTIVD nog ingrijpen ten gunste van de getapte persoon. Ik lees echter ook dat de minister altijd het laatste woord heeft. Dus dat geeft hoop (not).
10-02-2015, 13:52 door Anoniem
Weet je nog dat we vroeger met afgrijzen naar de Stasi keken? Mensen die continu volledig afgetapt en gevolgd werden, vreselijk. Stel je voor dat alles wat je doet gewoon gevolgd en opgeschreven wordt, in het geval je het misschien niet eens bent met de politiek.
10-02-2015, 14:12 door drijfsandbox
Tijd om de opvolger van TCP/IP te gaan uitrollen: MinimalT.

"faster than TCP, higher security than TLS" - https://twitter.com/hashbreaker/status/337381553170698240
10-02-2015, 14:26 door Anoniem

4. Gebruik PGP bijvoorbeeld (Enigmail) in Thunderbird.

Laat elk contact in je adresboek weten dat je van nu af aan alleen versleutelde e-mail gebruikt. Hierdoor moeten de anderen ook PGP gaan gebruiken. Een tweede methode voor versleutelde e-mail is het gebruik van Mailvelope. Het adres vind je hier: https://www.mailvelope.com/. Ook Mailvelope gebruikt PGP.

Succes bij je familie die net slim genoeg zijn om thunderbird te gebruiken (ipv Outlook express)!
Welkom in de realiteit waar alleen IT-ers PGP kunnen gebruiken (en het gros hun private key te grabbel gooit) en 95% van de mensen niet weten hoe PGP werkt en ook geen zin hebben om allerlei complexe zaken te doen omdat jij het wilt.
10-02-2015, 14:29 door Overcome - Bijgewerkt: 10-02-2015, 14:31
@Reinder
Ik had het niet beter kunnen zeggen. In ieder geval 1 aspect van het probleem helder uitgelegd. Jammer dat we niet meer kunnen "liken".

Is trouwens bekend welke partijen allemaal voor dit voorstel zijn?
10-02-2015, 14:34 door Anoniem
http://computerworld.nl/beveiliging/85335-de-aivd-kan-acht-keer-beter

"De AIVD kan acht keer beter"

Interessant betoog door privacybarometer oprichter Reinout Barth over de tekortkomingen en grote hiaten in deze wetgeving.

Het stuk schijnt ook te staan op de eigen website van privacybarometer, helaas kan die website al heel lang niet bezocht worden met Torbrowser.
https://www.privacybarometer.nl/
Puntje om aan te werken, de behoefte zal bij deze massasurveillance alleen maar groter worden om privacy te beschermen en daarover te lezen.

Danig gemist (doodse stilte) zijn geluiden uit de hoek van de pers en advocatuur, sommige beroepsmatige wettelijke garanties die zij hebben worden met deze wet in stilte effectief opgeheven.
Of zij daartoe al massaal maatregelen treffen doet er niet toe, het gaat om het wettelijke principe dat wordt opgeheven.

Daar zouden beroepsgroepen als pers en advocatuur sterk tegen moeten ageren!
10-02-2015, 15:10 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-02-2015, 15:21
[Verwijderd]
10-02-2015, 15:51 door Anoniem
In 1940 dacht de overheid ook dat het beter was om mensen van Joodse komaf te registreren.
nuf said.
10-02-2015, 16:57 door Anoniem
"Römer, waar ben je als je land je (tweets) nodig heeft?"

"Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft..."

"Uiteraard hoop ik dat de geschiedenis zich niet zal herhalen."

Geschiedenis? We leren er in ieder geval weinig van.
Dat blijkt wel uit onze voortdurende stilzwijgende goedkeuring van een extreem repressieve politieke wind die geen morele en fysieke grenzen meer kent.

De ooit tragische en verkeerd ingezette reddingsactie van de democratie is daarmee achteraf, in nieuw perspectief, nog zinlozer geworden dan die al was.
Geen redden meer aan.
Achter elk 2e/1e kamer poppetje staat al een batterij aan volgende nog extremere populisten pro actief ja-knikkend klaar.

Dat aanzicht en besef lijkt me een heel veel grotere straf dan jaren zitten uit politiek goedbedoelde overtuiging.
Alles totaal voor niets geweest.

'Arme Volkert'
10-02-2015, 17:20 door Anoniem
Hebben de leden van de Tweede Kamer wel door dat ze hiermee ook hun eigen ziel en zaligheid aan de AIVD verkopen? Omdat iedereen wel iets te verbergen heeft worden ze allemaal chantabel door de AIVD die daarmee heerser over Nederland wordt. De tijden van John Edgar Hoover keren terug.
10-02-2015, 17:27 door Anoniem
Door U-7: Even terugkomen op mijn eerste bijdrage: Apple heeft wat e-mail betreft ook goede versleuteling (waar de inlichtingendiensten van meneer Plasterk en zijn vriendjes van de NSA niet bij kunnen komen). Inloggen doe je met je AppleID op https://www.icloud.com/. Dit is nog altijd beter dan met een standaard mailclient te werken waar geen versleuteling op zit.

Ik raad iedereen aan om de contacten in de mailclient te benaderen (bijvoorbeeld via het versleuteld kanaal van Twitter d.m.v een DM) om alleen nog maar versleuteld te e-mailen. Het maakt niet uit wat je daarvoor neemt, als het maar wordt gedaan. De niet-criminele internetgemeenschap in dit land is zeker niet zonder macht. Ik zou zeggen: maak er gebruik van.

Apple, als Amerikaans bedrijf is VERPLICHT om mee te werken aan alles wat de NSA van hun vraagt. De NSA mag alles van iedereen die NIET een Amerikaans staatsburger is opvragen en doorzoeken. Hetzelfde geld voor Twitter.
10-02-2015, 18:43 door Anoniem
Oud nieuws, voor wie nu nog niet weet dat ALLE telefoon en internet al sinds de jaren 60 compleet automatisch word afgetapt door ECHELON (NSA) die al in de jaren 60 over dezelfde 286 beschikten die ik pas in de jaren tachtig in de winkel kon kopen kan ik enkel zeggen: u loopt vreselijk achter.
Het zou niet het eerste grote telecom-bedrijf zijn dat zonder toestemming van hun klanten veiligheidsdiensten laat meekijken in de communicatie van die klanten. AT&T en Verizon hebben het wat dat betreft heel bont gemaakt in de Verenigde Staten. Daar mocht de NSA (National Security Agency) jarenlang miljoenen klanten van deze bedrijven afluisteren, zonder enige gerechtelijk bevel. AT&T had daar ook hele speciale computers voor staan. Volgens oud-technici van het bedrijf stonden deze Narus Insight machines in San Francisco, Seatlle, San Jose, Los Angeles en San Diego. Met 10 miljard aan IP-bits per seconde knagen deze communicatiewondertjes zich door uw gegevens heen op de zogenaamde transport-laag en de applicatie-laag van het OSI-model. Klinkt technisch, is het ook, maar het komt er op neer dat ze zowel uw VOIP, als MSN, Skype en Firefox in de gaten kunnen houden. En met in de gaten houden bedoelen we in dit geval inhoudelijk analyseren, op de semantiek, de betekenis van het dataverkeer. En dat op vele tienduizenden DSL-lijnen tegelijk, per machine.

“Hoi mam”

“Hoi zoon”

“Heb je dat gelezen over Al Qaeda” *tringggg, semantische trigger gaat af, IP-adressen worden gelogd, Donner die ander krijgt mail*

“Ja over die ... bla bla bla*

Zulk soort analyses dus. Gefascineerd door deze overmacht aan power bladerden we wat verder op de site van de fabrikant van deze machines, en wat blijkt, ook in Den-Haag staan deze machines…

Update: artikel iets meer ‘bijdehand-proof’ gemaakt

De machine en de software waar we over praten zijn de NarusInsight met daarop NarusInsight Discovery Suite.

http://www.narus.com/products/index.html

http://www.narus.com/products/discover.html

Op de website staat daarover:

“The NarusInsight Discover Suite provides carriers and service providers with the real-time ability to detect, classify and correlate network and customer data to generate actionable intelligence enhancing the profitability of Services over IP.”

Dat betekent inhoudelijke analyse van de inhoud van uw gesprekken en het relateren daarvan aan uw persoonlijke gegevens. Voor degene die twijfelt, ze maken het zelf al duidelijk:

http://www.narus.com/products/intercept.html

http://www.narus.com/solutions/intercept.html

“When Narus partners’ powerful analytic tools are combined with the surgical targeting and real-time collection capabilities of Directed Analysis and Lawful Intercept modules, analysts or law enforcement agents are provided capabilities that have been unavailable thus far.”

Kijk, dat horen ze bij de AIVD graag. Mogelijheden tot ‘wire-tapping’ gewoon in de standaard-software van Narus. Deze soepele aansluiting op de wensen van veiligheidsdiensten hoeft ook niemand te verbazen omdat ze daar bij Narus gewoon ex-NSA bonzen in de raad van bestuur hebben opgenomen. En wat zien we dan, al verder bladerend? Op de klantenpagina staat ook KPN genoemd! ‘Onze’ KPN.

http://www.narus.com/customers/index.html

“Powered by NarusInsight Discover Suite, KPN’s carrier-grade prepaid data solution allows them to reach beyond their existing customer base to attract a new class of customer, while significantly growing their Average Revenue per User (ARPU).”

Dat is één of ander mooi marketing praatje, maar make no mistake. Deze machines zijn maar voor één ding gemaakt, en daarvoor is uw toestemming nodig. Dus, nieuwsgierig als wij zijn, stuurden we de KPN een mailje:

”Mijne heren

Volgens onze informatie beschikken jullie over een zogenaamde NarusInsight-machine met daarop de Narus Discovery Suite.

Deze machine wordt meestal gebruikt om de inhoud van telecommunicatie te analyseren (semantische analyse). Ofwel, om mee te ‘lezen’ in andermans conversaties.

Het gaat om deze hard- en software.

http://www.narus.com/products/index.html

http://www.narus.com/products/discover.html

http://www.narus.com/customers/index.html

AT&T en de NSA maken daar bijvoorbeeld behoorlijk misbruik van:

http://www.dailykos.com/storyonly/2006/4/8/14724/28476

Wij vroegen ons af waarvoor jullie deze machine gebruiken en of jullie ‘onze’ communicatie ook inhoudelijk analyseren. Met welk doel? Tot in welke mate? Wat is uw officiele stellingname in dezen?

Wij publiceren hier binnenkort een klein artikel over en zullen uw eventuele reactie integraal plaatsen.

vriendelijke groeten

Zapruder_inc”

Tot nu toe (3 weken) nog geen antwoord…
eKudos NUjij MSN Reporter Facebook Tell-a-friend
De hersengarage van Zapruder Inc.
10-02-2015, 20:24 door Anoniem
Ik begrijp er geen snars van.

Want zou dat dan niet betekenen, dat mannen als Teeven en Van Rey zichzelf niet langer achter een "storing" kunnen verschuilen? Of is daar óók een waarborg voor?
10-02-2015, 21:20 door Eric-Jan H te D
De tegenmaatregelen die wij als individuen kunnen nemen zijn veel goedkoper dan de maatregelen die de overheid in stelling denkt te brengen. Dit gaat de overheid nooit winnen.

En al dat geld, dat eraan uitgegeven gaat worden, wordt niet in mensen en gericht onderzoek gestoken. Het aantal successen zal veruit overtroffen worden door het aantal mislukkingen. Volgens mij is er als reactie op vragen uit de Tweede Kamer over de effectiviteit nog nooit een precies antwoord van de regering geformuleerd.
10-02-2015, 21:29 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: De tegenmaatregelen die wij als individuen kunnen nemen zijn veel goedkoper dan de maatregelen die de overheid in stelling denkt te brengen. Dit gaat de overheid nooit winnen.

En al dat geld, dat eraan uitgegeven gaat worden, wordt niet in mensen en gericht onderzoek gestoken. Het aantal successen zal veruit overtroffen worden door het aantal mislukkingen. Volgens mij is er als reactie op vragen uit de Tweede Kamer over de effectiviteit nog nooit een precies antwoord van de regering geformuleerd.
Waarbij je er wel even, voor het gemak waarschijnlijk, vanuit gaat dat certificaten onkraakbaar zijn, mail-servers end-to-end-encryptie gebruiken, etc. etc. etc.

Ik heb schijt aan het kraken van mijn mail, maar het wordt anders als dat gaat over de mails van een huisarts bijvoorbeeld. Of van een advocaat, notaris, rechter, etc, -> want ongericht.

Ik ben dus bang dat je nog eens vies op je snufferd gaat met dat soort overtuigingen :(
Hopelijk heb je gelijk, ik vrees het ergste.
10-02-2015, 21:43 door ben987
nou, dat is lekker !
dus iedereen die niet pro den haag of pro brussel/eu/koningshuis is, is nu hoogst waarschijnlijk vogelvrij verklaard !!
en dan moet ik, als pvv stemmer, natuurlijk helemaal oppassen, want pvv-ers waren altijd al vogelvrij.

u begrijpt, dit zet de poorten voor de inlichtingendiensten volledig open, een ieder die de overheid niet welgevallig is of niet in de pas loopt, kan van zijn bed gelicht worden door de "gedachten-polizei".
10-02-2015, 21:59 door Anoniem
Business as usual, 'doof en blind'

Bezorgde kamerleden die vragen om waarborgen.
Een 'heilige' belofte vanuit het kabinet om een meerderheid met een nieuwe function creep voornemen over de streep te trekken.

Gaat u maar weer rustig slapen.
Niet vergeten 'doof en blind' weer op ons te stemmen.

http://www.volkskrant.nl/dossier-kabinet-rutte-ii/kabinet-verder-met-plan-voor-aftappen-kabel~a3848693/
10-02-2015, 22:56 door Anoniem
Gebruiken we ze toch lekker als backup dienst
http://dilbert.com/strip/2013-09-06
http://dilbert.com/strip/2013-09-07
Nooit meer data kwijt en goedkoper dan een eigen nas
11-02-2015, 00:03 door johanw
Door ben987: nou, dat is lekker !
dus iedereen die niet pro den haag of pro brussel/eu/koningshuis is, is nu hoogst waarschijnlijk vogelvrij verklaard !!
en dan moet ik, als pvv stemmer, natuurlijk helemaal oppassen, want pvv-ers waren altijd al vogelvrij.
De PVV is anders fanatiek VOOR deze verruiming van bevoegdheden. Want je moet al die enge moslims tenslotte toch goed in de gaten houden.
11-02-2015, 02:27 door Anoniem
Ze zitten allemaal in de 2e kamer in de Koekjestrommel te graaien, maar geen van die parlementariërs heeft in de gaten dat ze hiermee de deksel van de doos van Pandorra geopend hebben (Hebzucht, Afgunst, Leugens, Macht, Onderdrukking, enzovoorts.) Waar de huidige tendens is... door technologie hebben we nu deze middelen, dus mogen we er ook gebruik van maken... daar beschermde de vorige generatie technologie ons nog waar de middelen toendertijd nog niet aanwezig waren onze privacy.

Ik ben voor een nieuwe politieke layout (reset / herstart / nieuwe configuratie) waarbij de burger het voor het kiezen heeft en de politici jaarlijks afgerekend worden op hun daden. Dus burgemeesters gekozen door de bevolking. En verder een jaarlijkse evaluatie van alle publieke figuren en hoogwaardigheids bekleders (vanaf een bepaalde salarishoogte). Deze gegevens mogen best op een centraal voor de bevolking bereikbare plek gepubliceerd worden. Zeg maar een soort van rapportcijfer.

Nederland is aan het verworden tot een crimineel witteboorden paradijs, waar de burger niets meer in te brengen heeft. Burgers worden gecontroleerd, maar politici kunnen ongestraft verder de bevolking terroriseren met hun fantasme of onkunde. Gelukkig is er internet.
11-02-2015, 06:40 door Anoniem
Door johanw:
Door ben987: nou, dat is lekker !
dus iedereen die niet pro den haag of pro brussel/eu/koningshuis is, is nu hoogst waarschijnlijk vogelvrij verklaard !!
en dan moet ik, als pvv stemmer, natuurlijk helemaal oppassen, want pvv-ers waren altijd al vogelvrij.
De PVV is anders fanatiek VOOR deze verruiming van bevoegdheden. Want je moet al die enge moslims tenslotte toch goed in de gaten houden.

De PVV heeft ook bij herhaling voor SOPA en ACTA gestemd, dus tegen de internetvrijheid.

Geert Wilders, zit ruim VIJFENTWINTIG jaar (vanaf 1989 - bij de VVD) in De Kamer en wat heeft die nou eigenlijk voor de burger gedaan? Wat heeft Geert Wilders voor jou gedaan?
11-02-2015, 07:54 door Leo van Lierop
Ik zie helaas steeds meer een samenleving die comfortabel om de waarheid heen wil draaien, en daarbij vooral 2 toverwoorden gebruikt, indekken en sussen. Dit voorstel staat daar weer bol van!

Veel beter is het om de bron van dit soort problemen aan te pakken ipv de gevolgen proberen in te dammen. Mensen tegen wie dit soort maatregelen bedoelt zijn zouden we weer een gevoel moeten geven dat ze er bij horen, dit voorstel doet het tegenovergestelde.
11-02-2015, 10:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door johanw:
Door ben987: nou, dat is lekker !
dus iedereen die niet pro den haag of pro brussel/eu/koningshuis is, is nu hoogst waarschijnlijk vogelvrij verklaard !!
en dan moet ik, als pvv stemmer, natuurlijk helemaal oppassen, want pvv-ers waren altijd al vogelvrij.
De PVV is anders fanatiek VOOR deze verruiming van bevoegdheden. Want je moet al die enge moslims tenslotte toch goed in de gaten houden.

De PVV heeft ook bij herhaling voor SOPA en ACTA gestemd, dus tegen de internetvrijheid.

Geert Wilders, zit ruim VIJFENTWINTIG jaar (vanaf 1989 - bij de VVD) in De Kamer en wat heeft die nou eigenlijk voor de burger gedaan? Wat heeft Geert Wilders voor jou gedaan?
Minder minder minder!!! (sorry)

De stichting van Geert (laten we eens ophouden met het een partij te noemen aub) is nu eenmaal voor het volk. Helaas staat Nederland internationaal bekend als een land vol mensen die zich niet tegen laten houden door een gebrek aan kennis (lees: "grote bek") en dat kan je Ben, m.i., moeilijk kwalijk nemen.

Ook het feit dat, zoals iemand anders ook al aanhaalt hierboven ivm advocaten / journalisten (en artsen!!!), wij nooit de straat op gaan om onze Grondwettelijke Rechten te verdedigen, kun je niemand anders kwalijk nemen.
Slecht voorbeeld doet óók volgen, nog buiten het feit dat wij ons nu eenmaal liever laten lijden (pun intended) door angst blijkbaar.

Tot zover de rant, iemand nog een degelijk stemadvies over? Ik zou het echt niet weten namelijk, en om nu te gaan stemmen met m'n portemonnee vind ik zo wat. Iemand?
11-02-2015, 11:58 door Anoniem
Door Anoniem: iemand nog een degelijk ... advies over?

Spoedig emigreren en van nationaliteit veranderen.
Dat was 80 jaar geleden voor veel mensen die wel nog op tijd door hadden dat het fout ging de verstandigste keuze die ze ooit gemaakt hebben.
11-02-2015, 14:06 door ben987
testje toch weer gelukt !
je hoeft maar 1 keer te melden dat je pvv stemt en de pvv haters komen als vliegen op een hoop stront af.

het is dus alleen bon ton als je alles stemt behalve de pvv.
tot zover de democratie.
arm nederland....
11-02-2015, 14:32 door Leo van Lierop
Door ben987: testje toch weer gelukt !
je hoeft maar 1 keer te melden dat je pvv stemt en de pvv haters komen als vliegen op een hoop stront af.

het is dus alleen bon ton als je alles stemt behalve de pvv.
tot zover de democratie.
arm nederland....
Gefeliciteert, maar wat heeft de rest hier nou aan?
11-02-2015, 14:58 door ben987
Door Leo van Lierop:
Door ben987: testje toch weer gelukt !
je hoeft maar 1 keer te melden dat je pvv stemt en de pvv haters komen als vliegen op een hoop stront af.

het is dus alleen bon ton als je alles stemt behalve de pvv.
tot zover de democratie.
arm nederland....
Gefeliciteert, maar wat heeft de rest hier nou aan?
of iemand hier iets aan heeft moet die zelf maar beslissen.
ik geef alleen maar aan hoe de "democratie" hier werkt...
11-02-2015, 18:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: iemand nog een degelijk ... advies over?

Spoedig emigreren en van nationaliteit veranderen.
Dat was 80 jaar geleden voor veel mensen die wel nog op tijd door hadden dat het fout ging de verstandigste keuze die ze ooit gemaakt hebben.
Bedankt voor je reactie.
We hebben al een klein huisje in het Zuiden van Noorwegen, maar om m'n kroost hier nu weg te trekken uit hun jeugd, enkel en alleen omdat het land vol idioten zit, vind ik ook zowat.
Je trekt toch ook je bakkie niet van de muur, omdat je bang bent voor malware???

Iemand anders?


Door ben987:
Door Leo van Lierop:
Door ben987: testje toch weer gelukt !
je hoeft maar 1 keer te melden dat je pvv stemt en de pvv haters komen als vliegen op een hoop stront af.

het is dus alleen bon ton als je alles stemt behalve de pvv.
tot zover de democratie.
arm nederland....
Gefeliciteert, maar wat heeft de rest hier nou aan?
of iemand hier iets aan heeft moet die zelf maar beslissen.
ik geef alleen maar aan hoe de "democratie" hier werkt...
Als je uit je nek kletsen (lees: "keihard liegen") als test ziet, denk ik dat je achter de juiste man aanloopt.
Kun je me even verlichten, wat zijn jouw opvattingen over democratie?

Maar zouden we daarna aub weer on-topic kunnen gaan, in plaats van iedere keer jezelf te willen profileren als een zielig slachtoffer dat door iedereen gehaat wordt?
Beetje jammer weer, ik moet dan altijd gelijk denken aan de GGZ.

Waanzin dit, overal op bezuinigen, behalve op "veiligheid."
Veiligheid voor wie? De burger? Om te huilen...
11-02-2015, 21:15 door ben987
Als je uit je nek kletsen (lees: "keihard liegen") als test ziet, denk ik dat je achter de juiste man aanloopt.
Kun je me even verlichten, wat zijn jouw opvattingen over democratie?

Maar zouden we daarna aub weer on-topic kunnen gaan, in plaats van iedere keer jezelf te willen profileren als een zielig slachtoffer dat door iedereen gehaat wordt?
Beetje jammer weer, ik moet dan altijd gelijk denken aan de GGZ
.
geef eens een of meerder voorbeelden van dat keihard liegen ?
en wat betreft het "ontopic gaan" anoniempje? als je zo graag ontopic wil moet je ook niet direct er achter aan nog ff oftopic na trappen, je doet me aan mijn buurjochie van 6 denken, eerst belletje trekken en dan hard weg lopen..

dag anoniempje...
12-02-2015, 08:45 door Ler0y JenKins
Jongens jongens... Zullen we ophouden zo heen en weer te flamen?
Er zijn belangrijkere zaken aan onze hoofden, als dit zo doorgaat zijn wij geen haar beter dan de overheid.
Hoe willen we tegen de overheid in gaan als we niet eens hier in een comment section de handen in elkaar kunnen slaan?

Privacy is er allang niet meer, het ergste vind ik nog wel dat we worden afgeluisterd door andere landen. Engeland, Amerika, Rusland, China... Informatie is geld waard in deze wereld en de overheid heeft dat gezien. Dit gaat ten koste van onze privacy. Denk maar aan het hele DigiD.

We houden straks geen recht van bestaan meer over... Leven is overleven geworden.
12-02-2015, 14:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: iemand nog een degelijk ... advies over?

Spoedig emigreren en van nationaliteit veranderen.
Dat was 80 jaar geleden voor veel mensen die wel nog op tijd door hadden dat het fout ging de verstandigste keuze die ze ooit gemaakt hebben.
Bedankt voor je reactie.
We hebben al een klein huisje in het Zuiden van Noorwegen, maar om m'n kroost hier nu weg te trekken uit hun jeugd, enkel en alleen omdat het land vol idioten zit, vind ik ook zowat.

Dat is een kwestie van daadwerkelijke prioriteiten stellen in het werkelijke belang van je opgroeiende kinderen.
Zeker als je al de financiële / materiële mogelijkheden hebt, die voorsprong in luxe heeft niet iedereen.
Is Noors een te lastige taal? Het kan ook dicht bij huis, net over de grens, België, Duitsland, Luxemburg?

Met keuzes maken die passen bij je zorgelijk overkomende opvattingen, het vinden van een baan en een woning elders ben je er.
Twee factoren daarbij heb je zelf al in de hand. Een voorsprong in luxe die niet iedereen heeft.

Terug naar je oorspronkelijke stem advies vraag, met stemmen op de partij voor de dieren of meedenkend coalitiepartner groen links ga je de aankomende massasurveillance en deze zwarte toekomst voor je kids niet meer tegenhouden.

Je kinderen laten opgroeien in een surveillance maatschappij is ook zowat.
12-02-2015, 15:53 door Leo van Lierop
Door ben987:
Door Leo van Lierop:
Door ben987: testje toch weer gelukt !
je hoeft maar 1 keer te melden dat je pvv stemt en de pvv haters komen als vliegen op een hoop stront af.

het is dus alleen bon ton als je alles stemt behalve de pvv.
tot zover de democratie.
arm nederland....
Gefeliciteert, maar wat heeft de rest hier nou aan?
of iemand hier iets aan heeft moet die zelf maar beslissen.
ik geef alleen maar aan hoe de "democratie" hier werkt...
Lijkt me dan meer een leuke test voor een politiek forum, en niet voor een security forum als dit.
16-02-2015, 11:58 door Anoniem
Door Anoniem: "De inlichtingendiensten moeten ook online onze vrijheid en veiligheid bewaken. Dit voorstel geeft ze ruimte met uitgebreide waarborgen van onze privacy"

Uhh, definieer privacy?

- vrijheid, ongestoordheid in de huiselijke kring, in het private leven; afscherming tegen onbevoegde inmenging in iemands zaken

- Persoonlijke vrijheid, het ongehinderd alleen, in eigen kring of met een partner ergens kunnen vertoeven gelegenheid om zich af te zonderen, om storende invloeden van de buitenwereld te ontgaan.

- aanspraak van individuen of groepen of instellingen zelf uit te maken wanneer, hoe en tot welke hoogte informatie over hen wordt medegedeeld aan anderen

Laat het even weten als je meer definities van privacy wilt, Google is geduldig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.