image

Meeste Britten lezen voorwaarden mobiele apps niet

donderdag 12 februari 2015, 13:49 door Redactie, 5 reacties

De meeste Britten lezen de algemene voorwaarden bij het downloaden van een app niet, zo blijkt uit onderzoek van chipgigant Intel. Van de 2.000 ondervraagde Britten gaf 63% aan de gebruiksvoorwaarden niet te lezen. Voor 41% van deze groep is tijdgebrek de voornaamste reden. Twintig procent zegt dat de voorwaarden niets uitmaken omdat ze de app ongeacht de inhoud willen hebben.

Een zelfde percentage zegt de app store in kwestie te vertrouwen. Verder blijkt dat jongvolwassenen in de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar de gebruiksvoorwaarden minder vaak lezen (65%), terwijl oudere gebruikers juist weer minder vaak controleren of een app wel veilig is voordat ze die downloaden. Verder stelde 57% van de ondervraagde Britten dat de veiligheid van de smartphone of tablet niet hun verantwoordelijkheid is.

Reacties (5)
12-02-2015, 14:36 door Mysterio
Maak van Britten maar mensen.
12-02-2015, 14:46 door Reinder
Die 57% die vind dat ze niet zelf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun eigen telefoon vind ik opmerkelijk, alhoewel ook wel weer verklaarbaar. Als je min of meer gedwongen wordt om de controle over updates e.d. uit handen te geven (je moet daadwerkelijk moeite doen om je telefoon of PC zo in te stellen dat je expliciete toestemming moet geven) dan moet je ook niet raar staan te kijken wanneer mensen dan denken dat iemand anders het dus voor ze oplost.

Voor de rest is het een beetje een mededeling in de geest van "Meeste inwoners vaticaanstad zijn katholiek". Niemand leest die voorwaarden, de mensen die zich er zorgen over maken en technisch bekwaam zijn gebruiken tools als XPrivacy e.d (of hebben geen smartphone), ook zij lezen die voorwaarden niet. Zonder de juiste apps bieden smartphone's geen toegevoegde waarde boven een eenvoudige dumbphone dus het is een kwestie van slikken of stikken.
12-02-2015, 16:10 door Anoniem
Treurig

Neem een voorbeeld aan de Nederlanders!
Een geschatte 99% van ons helden leest natuurlijk altijd overal alle voorwaarden wel eerst goed door.
Wij zeggen nooit zomaar in goed vertrouwen en ongezien Ja!

Nederlanders hechten namelijk wel aan privacy!
Daar staan we internationaal om bekend.
Je ziet het zelfs terug in onze wetgeving, alle plannen en beloftes van de overheid.
Zelfs Snowden wist van de hollandse hoed en de rand, het materiaal en de kaders.

Je Maintiendrai, ons motto, slaat natuurlijk op het handhaven van onze privacy met bijbehorende zorgvuldigheid.
Dat wordt ons elke dag krachtig met de plaslepel ingegoten.
12-02-2015, 16:40 door Anoniem
Door Reinder: (of hebben geen smartphone)
Dit dus.
Ik zie ook steeds meer mensen in mijn (ICT-)omgeving terug stappen op een dumbphone trouwens, al blijft dat een absolute en onopvallende minderheid.
14-02-2015, 11:07 door spatieman
als ik de UELA lees, dan zou ik eigenlijk GEEN enkele app op mijn telefoon kunnen zetten.
scary shit waar ze toegang voor willen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.