image

Letland levert vermeende virusschrijver aan VS uit

vrijdag 13 februari 2015, 12:15 door Redactie, 4 reacties

Een Letse man die wordt verdacht van het ontwikkelen van een Trojaans paard waarmee cybercriminelen miljoenen euro´s van bankrekeningen wisten te stelen is door Letland aan de Verenigde Staten uitgeleverd. De Amerikaanse autoriteiten hebben de Let aangeklaagd vanwege zijn rol bij de ontwikkeling van de Gozi Trojan, een gevaarlijk Trojaans paard.

Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie schreef de man de computercode waardoor het Gozi-virus zo effectief was. De Let zou de code van de malware hebben uitgebreid met de mogelijkheid om 'web-injects' uit te voeren. Hierbij wordt de banksite van de besmette gebruiker aangepast, zodat als hij inlogt er om extra informatie wordt gevraagd. In november 2012 werd de vermeende virusschrijver door de Letse autoriteiten opgepakt.

Sindsdien vonden er meerdere rechtszaken plaats of hij aan de Verenigde Staten mag worden uitgeleverd. De Let ging zelfs in beroep bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat uiteindelijk zijn uitlevering goedkeurde. Een woordvoerder van de Letse politie liet gisteren tegenover persbureau AFP weten dat de man, die in de VS een gevangenisstraf van meer dan 60 jaar kan krijgen, inmiddels aan de Amerikaanse autoriteiten is uitgeleverd.

Reacties (4)
13-02-2015, 13:39 door Anoniem
Uitleveren aan een land dat zelf geen eigen onderdanen uitlevert is nooit goed .
13-02-2015, 14:03 door Anoniem
En wanneer zal de schrijver van stuxnet of flame worden uitgeleverd aan de VS?
Oh wacht..
13-02-2015, 16:28 door Anoniem
Iedereen weet dat het rechtssysteem daar bedenkelijk is en de straffen buitenproportioneel .
Letland had zijn burger net zo goed zelf een kogel kunnen geven .

Waarschijnlijk komt Letland die uit hetzelfde nest schoothondjes als Nederland .
15-02-2015, 08:11 door Anoniem
wereld wijde recruitment die jongens :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.