image

Dyslexie helpt Britse codekrakers

maandag 15 juli 2013, 17:29 door Redactie, 4 reacties

Veel codekrakers die bij de Britse geheime dienst GCHQ werken kunnen complexe problemen oplossen omdat ze aan dyslexie lijden. Een woordvoerder van de Government Communications Headquarters (GCHQ) laat weten dat de de meest getalenteerde codekrakers moeite hebben met het lezen of interpreteren van woorden. Dit zou ze echter helpen bij het kraken van codes, zo meldt de Daily Mail.

"Ze zijn zeer creatief maar hebben ondersteuning nodig, waaronder aanpassingen op de werkvloer, zoals IT-tools en computer software of een vermindering van het aantal werkuren", aldus de woordvoerder.

Het GCHQ zou in 2009 betrokken zijn geweest bij het bespioneren van diplomaten die aan een G20-top in Londen deelnamen, zo werd onlangs bekend.

Puzzel
"Dyslectische mensen hebben de mogelijkheid om codes met patronen, herhalingen en omissies te zien", zegt Adrian Culley, voormalig cyberdetective bij Scotland Yard. "De meeste mensen zien een puzzel pas als die bijna compleet is, terwijl dyslectische cryptografen al weten hoe de puzzel eruitziet aan de hand van twee stukjes."

Reacties (4)
15-07-2013, 18:12 door Anoniem
In het kader van de mogelijke 'sollicitatievoorbereiding'
"Gevolgen voor het dyslectische denken", "Wat doen de beide hersenhelften?"
http://www.werkendyslexie.nl/watisdyslexie/hoe-werkt-het-dyslectisch-brein.html

Rechts of links?
http://www.balancedmind.nl/braintraining/welke-hersenhelft-is-dominanter-links-of-rechts.htm

In goed gezelschap verkerend
"Dyslexie en creativiteit:"
http://creatievechaoot.wordpress.com/labels/dyslexie/
16-07-2013, 08:33 door security matters
ieder nadeel heeft zijn voordeel
16-07-2013, 08:40 door Mysterio
Wel jammer dat je niet fatsoenlijk onderwijs kan volgen. Er zijn nog steeds te veel scholen en onderwijsinstellingen die geen zin hebben in het goed ondersteunen van dyslectici. Dus ben je dyslectisch en creatief, dan zou ik dat zeker op mijn CV zetten. Wellicht dat de AIVD nog interesse heeft.
17-07-2013, 09:09 door S.lenders
Sprekend uit ervaring, je kunt met dyslexie prima een opleiding volgen. Je moet alleen willen werken voor je papiertje (3 weken geleden mijn bachelor behaald)

En ja, code lezen en schrijven gaat mij beduidend beter af dan standaard talen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.