image

MasterCard gaat biometrisch betalen testen

vrijdag 13 februari 2015, 14:24 door Redactie, 2 reacties

Creditcardmaatschappij MasterCard zal later dit jaar in de Verenigde Staten een test met biometrisch betalen starten. Consumenten kunnen transacties dan via een combinatie van biometrische eigenschappen, zoals gezichts- en stemherkenning en overeenkomende vingerafdrukken authenticeren.

Volgens MasterCard zal dit een extra beveiligingslaag aan de creditcard toevoegen, zonder dat dit ten koste van het gebruiksgemak gaat. Daarnaast zal de creditcardmaatschappij deze lente een nieuw initiatief genaamd "Safety Net" introduceren. Door specifieke transacties aan de hand van verschillende kenmerken te monitoren en blokkeren moet het risico op fraude of cyberaanvallen worden verkleind.

Zowel het Safety Net-initiatief als het biometrisch betalen zijn onderdeel van een nieuw plan van de creditcardmaatschappij, waarbij 20 miljoen dollar in de ontwikkeling van cybersecurity-gerelateerde technologie wordt geïnvesteerd. "Deze nieuwe maatregelen helpen om de transacties op ons netwerk te beschermen", aldus Chris McWilton, een president van MasterCard.

Reacties (2)
13-02-2015, 15:33 door Anoniem
De kop boven het persbericht:

"MasterCard Enhances CyberSecurity Peace of Mind"

En dus niet:

"MasterCard Enhances CyberSecurity"

Op mij komt dit (zoals zo vaak als er over veiligheidsgevoel wordt gepraat) over alsof er een charlatan aan het woord is die me iets op de mouw probeert te spelden.
13-02-2015, 22:40 door Anoniem
Door Anoniem: Op mij komt dit (zoals zo vaak als er over veiligheidsgevoel wordt gepraat) over alsof er een charlatan aan het woord is die me iets op de mouw probeert te spelden.
Ze zijn er dan wel weer eerlijk in, waar de overtikgeiten alhier net doen of het ook veiligheid zou opleveren.

Veiliger wordt het er niet van, en veiligheidsgevoel als "product" an sich is minder dan niets waard, het is simpelweg schadelijk. Toch heb ik liever dat ze eerlijk zijn en zeggen dat ze de boel aan het tillen zijn dan dat je daar zelf achter moet komen, op de dure manier. Nuja, als je aan visa vastzit dan zit je aan ze vast, ze zijn gewoon te groot en de enige concurrent is net zo'n slangenolieverkoper, aka kwakzalver op beveiligingsgebied.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.