image

Hoofdprijs voor hacken Google Chrome tijdens Pwn2Own

zaterdag 14 februari 2015, 06:07 door Redactie, 1 reacties

Tijdens een hackerwedstrijd die volgende maand in Vancouver wordt gehouden kunnen hackers en onderzoekers de hoofdprijs winnen door Google Chrome te hacken. Wie een kwetsbaarheid in Google's browser op Windows 8.1 weet te vinden kan 75.000 dollar verdienen.

Dit is meer dan voor lekken in andere browsers wordt geboden. De wedstrijd in kwestie is de jaarlijkse Pwn2Own-competitie, die tijdens de CanSecWest-conferentie plaatsvindt. Elk jaar kunnen onderzoekers en hackers tijdens het evenement de veiligheid van browsers testen. Na de hoofdprijs voor Google Chrome volgt Internet Explore 11, waar een beloning van 65.000 dollar voor wordt uitgeloofd. Apple Safari op Mac OS X Yosemite volgt met 50.000 dollar op de derde plek. Als laatste levert een succesvolle hack van Mozilla Firefox 30.000 dollar op.

Naast de vier browsers zal ook de beveiliging van Adobe Reader en Adobe Flash Player worden getest. Een succesvolle aanval op beide programma's levert 60.000 dollar op. Dit jaar ligt de moeilijkheid voor deelnemers een stuk hoger dan voorgaande jaren, want de exploits die worden ontwikkeld moeten met Microsofts gratis beveiligingstool EMET werken.

De Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) is juist ontwikkeld om de werking van exploits te neutraliseren. Hierdoor hebben onderzoekers nu twee hindernissen te nemen. Onderzoekers die via hun exploit op een Windowscomputer code met SYSTEM-rechten kunnen uitvoeren krijgen als extra beloning 25.000 dollar. Daarnaast zal Google in het geval van een Chrome-hack een extra beloning van 10.000 dollar uitkeren. Pwn2Own vindt plaats op 18 en 19 maart.

Reacties (1)
14-02-2015, 21:50 door Anoniem
Hebben jullie toch mooi weer een excuus gevonden om met sensatiewoorden te smijten. Dat het resultaat direct afdoet aan de informatieinhoud van deze webstek kan jullie daarmee duidelijk niet schelen. Gefeliciteerd hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.