image

Microsoft adviseert open source voor Windows-apps

dinsdag 16 juli 2013, 10:04 door Redactie, 4 reacties

Microsoft adviseert ontwikkelaars die apps voor de Windows Store ontwikkelen om gebruik van open source te maken. "Het is belangrijk voor ontwikkelaars om hun code opnieuw te gebruiken, zonder dat ze het wiel opnieuw moeten uitvinden", zegt Microsoft evangelist Olivier Bloch. Daarbij wijst hij ontwikkelaars naar allerlei libraries en ontwikkelkits van de open source-gemeenschap.

"Windows is een fantastisch speelveld voor open source-ontwikkelaars en veel apps in de Store gebruiken open source frameworks en libraries", gaat Bloch verder. "Er zijn veel C++, C# en JavaScript en source-libraries en frameworks die gewoon in Windows Store apps werken."

Samenwerking
De evangelist werkt voor Microsoft Open Technologies, wat een volledige dochteronderneming van Microsoft is en nauw met de open source-gemeenschap samenwerkt. Volgens Bloch heeft Microsoft Open Tech met veel open source technologieën samengewerkt om web- en C++-programmeurs te helpen en ervoor te zorgen dat hun code probleemloos op Windows-apparaten werkt.

Reacties (4)
16-07-2013, 11:17 door dutchfish
Closed source is als de dinosauriërs, het sterft vanzelf uit.
16-07-2013, 12:08 door Anoniem
Hoewel ik wil geloven dat ze een open tech open source hulp bla hebben, vraag ik mij af of het zoals afgeschilderd ieder open source programma aanpast wat niet knap op windows draait. Is hier uberhoubt iemand die ooit een commit van die block/microsoft open tech heeft gezien?
16-07-2013, 12:13 door KwukDuck
De ironie...
16-07-2013, 17:43 door vimes
Ja ja, microsoft wel mijn source bekijken en ik niet die van hun. Ja doeiiii..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.