image

Facebook koopt team van bug-jagers

vrijdag 19 juli 2013, 08:13 door Redactie, 1 reacties

Facebook heeft de mensen en technologie van een Brits bedrijf overgenomen dat gespecialiseerd is in het vinden van softwarebugs. Monoidics is een bedrijf dat software ontwikkelt waarmee bedrijven softwarecode op programmeerfouten kunnen verifiëren. Naast de technologie zijn ook enkele teamleden van Monoidics door Facebook overgenomen.

Hoeveel ervoor de overname wordt betaald is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de sociale netwerksite de controlesoftware voor het mobiele ontwikkelproces zal gebruiken. Onlangs kondigde Facebook aan dat het op reguliere basis updates voor de iOS- en Android-apps zal uitbrengen.

Reacties (1)
19-07-2013, 11:46 door Anoniem
Hebben ze nodig ook. Met hun berg PHP die zo groot geworden is dat ze een PHP-naar-C compiler hebben laten schrijven door een in-house team om de boel nog een klein beetje door te laten lopen. Dat team is daar twee jaar mee bezig geweest voordat het in productie ging. Wat dan ook weer betekent dat de compiler andere bugs zal hebben dan de originele php interpreter.

Pro tip: Er zijn betere keuzes, dus als je een projectje start, maak die keuze weloverwogen. Voordat de berg bestaande spaghetti te groot wordt om nog te vervangen. Daarna kan je alleen nog maar pappen en nathouden. Wat dit dus in feite ook is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.