image

NSA wil lekken van informatie tegengaan

vrijdag 19 juli 2013, 08:27 door Redactie, 8 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA gaat maatregelen nemen om het lekken van vertrouwelijke informatie door werknemers te voorkomen. De aankondiging volgt na het werk van Edward Snowden, die bij de NSA was gedetacheerd en gigantische hoeveelheden data wist buit te maken en onder andere aan de Britse krant The Guardian doorspeelde.

Volgens onderminister van Defensie Ashton Carter werd deze beveiligingsmisser door twee redenen veroorzaakt. "Om inlichtingendiensten informatie met elkaar te laten delen, was er een gigantische hoeveelheid informatie op één plek aanwezig. Dat is een fout. Alles op een server bewaren veroorzaakt een beveiligingsrisico."

Het tweede probleem was dat werknemers zelfs met beperkte rechten deze informatie konden benaderen en kopiëren. "We gaan beide zaken terugdraaien", aldus Carter, zo laat de Los Angeles Times weten.

Reacties (8)
19-07-2013, 09:30 door Anoniem
Hiermee geeft de NSA toe dat ze zo incompentent zijn, dat ze SECURITY niet belangrijk vonden.
Terwijl dat doch hun raison'd'etre zou moeten zijn. Als ze al zo nonchalant met hun eigen security omgaan, hoe kun je de security van je eigen land/opdrachtgever dan beschermen.

Niet dat zo'n lek ooit te voorkomen is.Maar dat begrijpt de NSA blijkbaar nog niet.
Hoe meer data je verzamelt (ook als is die op diverse lokaties opgeslagen) hoe groter de kans dat er iets van uitlekt. Vooral als de data toegankelijk gemaakt wordt via een netwerk.

WHO WATCHES THE WATCHERS?????
(de Russen?)
19-07-2013, 09:50 door jaapd
Strak plan.
Vervolgens lezen we over een paar jaar dat een spion niet gepakt is omdat de inlichtingendiensten hun informatie niet wilden delen met elkaar.
19-07-2013, 10:23 door Anoniem
Want niemand mag weten dat ze iedereen als potentieel mischien eventueel verdacht aangemerkt hebben en dat daarom maar iedereen permanent op alle mogelijke wijzen afgeluisterd moet worden.

Jup, strak plan. Goed voor je geloofwaardigheid ook.
19-07-2013, 10:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-07-2013, 10:50 door Anoniem
Je kunt je ook correct opstellen als NSA, waardoor er in de eigen gelederen in ieder geval geen sociale noodzaak meer is om gevoelige informatie openbaar te maken natuurlijk.

Al die gedetacheerde 3rd-party-peoples is ook een enorme zwakte, maar dat geld voor heel de beveiligingsindustrie.
19-07-2013, 14:56 door Pastafarist
NSA wil lekken van informatie tegengaan

En terecht... je kunt toch niet zomaar de NSA bespieden, ik bedoel kom op zeg geef die mensen toch wat privacy! ;-)

http://www.newyorker.com/online/blogs/borowitzreport/2013/06/us-seemingly-unaware-of-irony-in-accusing-snowden-of-spying.html
19-07-2013, 18:29 door 0101
Wil je weten hoe je kunt voorkomen dat informatie uitlekt?

Door ervoor te zorgen dat je het niet hebt.

Simpel, en het scheelt een hoop privacyinbreuken.
19-07-2013, 23:35 door Anoniem
"Om inlichtingendiensten informatie met elkaar te laten delen, was er een gigantische hoeveelheid informatie op één plek aanwezig.

Snowden heeft informatie die zwart op wit aantoont dat de NSA zowat de hele wereld aftappen van een server gehaald die gebruikt wordt om informatie te delen met andere inlichtingendiensten. Zeer interessant, dus alle inlichtingendiensten van bevriende USA landen waren hiervan op de hoogte.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.