image

Chatdienst Viber gehackt via phishingmail

donderdag 25 juli 2013, 11:07 door Redactie, 0 reacties

Een phishingmail was de oorzaak dat de helpdeskpagina van de populaire chatdienst Viber eerder deze week werd gehackt. Aanvallers wisten de pagina te defacen en plaatsten daar onder andere de tekst: 'The Israeli-based 'Viber' is spying and tracking you'. Viber heeft wereldwijd 200 miljoen gebruikers. De aanval op de helpdeskpagina werd opgeëist door het Syrian Electronic Army (SEA).

Naast het bekladden van de website werden er ook screenshots gemaakt van de app-systemen die Viber gebruikt, alsmede de namen, e-mailadressen en telefoonnummers van de appbeheerders. Viber laat in een reactie weten dat een werknemer in een phishingmail trapte.

Toegang
Daardoor wisten de aanvallers toegang tot twee systemen te krijgen, een supportpaneel voor klanten en een support-beheersysteem. Volgens Viber zijn er geen gevoelige gegevens van gebruikers gestolen en is de Viber-database niet gehackt. De chatdienst gaat daarnaast maatregelen nemen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Eerder wist het SEA op precies dezelfde wijze verschillende Twitteraccounts van de Britse krant The Guardian te hacken en moest ook het Twitteraccount van de satirische website The Onion eraan geloven toen een werknemer zijn inloggegevens op een valse website invulde.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.