image

Chinese hacker helpt westerse bedrijven

donderdag 25 juli 2013, 11:29 door Redactie, 0 reacties

Een Chinese hacker die zegt in het verleden Amerikaanse bedrijven te hebben aangevallen, helpt nu multinationals met het verbeteren van hun IT-beveiliging. Uit vaderlandsliefde zou 'Laoying', leider van de Chinese hackergroep Eagle Union, Amerikaanse en Taiwanese bedrijven, mensenrechtenorganisaties en andere critici van China hebben gehackt.

De hackers zouden met opzet eenvoudig te hacken doelwitten hebben gekozen die voor veel media-aandacht zorgden. "We hadden een voorkeur voor overheidssites, maar het hing er helemaal vanaf of de hostingserver kwetsbaarheden bevatte", zo laat de hacker tegenover ABC weten.

Beveiligingsbedrijf
Tegenwoordig heeft Laoying een eigen beveiligingsbedrijf en werkt hij voor een grote westerse multinational, alsmede voor andere klanten. Veel van de leden van zijn oude hackergroep zijn tegenwoordig bij hem in dienst. Daarbij werkt hij ook met de politie.

"Als een voormalig crimineel voor de politie werkt, wordt hij dan de vijand van andere criminelen?", merkt Laoying op. "Hacking is niet het tegenovergestelde van de cyberpolitie, ze vullen elkaar aan. Hackers zijn jonge mensen die goed zijn in het vinden en het aankaarten van problemen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.