image

Pokerspeler verdient miljoenen met Android-malware

vrijdag 26 juli 2013, 14:38 door Redactie, 2 reacties

Een grote Japanse pokerspeler en tevens hoofd van een IT-bedrijf is met acht anderen gearresteerd wegens het gebruik van Android-malware en verspreiden van spam. De 50-jarige Masaaki Kagawa is een pokerspeler die miljoenen dollars met pokertoernooien wist te winnen en president van het IT-bedrijf Koei Planning is.

Kagawa was volgens anti-virusbedrijf Symantec ook het meesterbrein achter een grootschalige cybercrime-operatie waarmee miljoenen euro's werden verdiend. De groep die Kagawa leidde verspreidde verschillende kwaadaardige apps, waarmee 37 miljoen e-mailadressen van 810.000 Android-toestellen werden verzameld.

Datingsite
De e-mailadressen die via de malware verzameld waren werden bestookt met spam voor een nep-datingsite genaamd Sakura. Het bedrijf van Kagawa verdiende 3 miljoen euro met de scam. Symantec stelt dat het nauw met de Japanse politie heeft samengewerkt om de aanhouding van de cybercriminelen mogelijk te maken.

Reacties (2)
26-07-2013, 15:09 door Anoniem
Wat heeft het poker spelen met de malware te maken? Dat is namelijk wat ik dacht, dat hij malware gebruikte om voordeel te krijgen bij het pokeren. Een non sequitur uit het persbericht:
"His passion for taking chances and risks has paid off in the game of Poker, but it’s not looking good for his gambling with Android malware."
Even serieus, dit soort human interest weetjes zijn leuk in de Telegraaf, Daily Mail en National Enquirer, maar in een persbericht van Symantec of een bericht op Security.nl verwacht ik dat naar de relevante feiten wordt gekeken en niet wordt geprobeerd er een sappig verhaal van te maken.
Ik kan het ook: "His daily trips to the toilet were a big relief every time but he won't be relieved when he will spend years in prison". Net zo relevant als het poker verhaal.
27-07-2013, 22:07 door AceHighness
Alhoewel ik het in principe met je eens ben, is deze meneer wel ZO bekend in de poker wereld, dat het toch enigszins relevant is. Hier zijn meerdere redenen voor, niet de minste daarvan is dat er in de poker wereld tussen de grote spelers veel vertrouwen bestaat en dat men grote bedragen aan elkaar leent zonder daarover iets vast te leggen (gewoon modelinge afspraken dus).
Daarnaast, is het nou eenmaal relevant te noemen om wat voor persoon het gaat .. Als het om iemand in de politiek zou gaan is het toch ook relevant om te zeggen dat het om een politicus gaat ?

Maar goed, om het in de titel van je bericht zoals hier op te nemen gaat wel wat ver ... beetje link bait.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.