image

Mozilla komt niet met eigen Firefox-privacytelefoon

vrijdag 27 februari 2015, 11:23 door Redactie, 1 reacties

Mozilla zal volgende week tijdens het Mobile World Congress in Barcelona geen eigen privacytelefoon lanceren. Geruchten over de telefoon verschenen na een artikel in de Wall Street Journal, maar volgens Mozilla gaat het om een misvatting. De journalist van de Amerikaanse krant werd ingelicht over verschillende privacyopties die in Firefox OS aanwezig zijn.

Het ging om opties die onderdeel van het 'Future of Mobile Privacyproject' zijn en vorig jaar al tijdens het Mobile World Congress werden onthuld. Via deze opties heeft een gebruiker meer controle over zijn privacy en data. Het gaat dan onder andere om locatietracking. "Veel apps, zoals weer-apps, hoeven niet mijn exacte locatie te weten", zegt Claus Ulmer, hoofd dataprivacy bij Deutsche Telekom, tegenover de Wall Street Journal. "Het is voldoende als de locatie tot 20 kilometer nauwkeurig is."

Mozilla werkt bij het privacyproject en de ontwikkeling van nieuwe privacyopties samen met Deutsche Telekom. Volgens een woordvoerder van de softwareontwikkelaar heeft de journalist van de Amerikaanse krant deze samenwerking verkeerd begrepen en zal er dan ook geen nieuw toestel worden gelanceerd. "Het Future of Mobile Privacyproject is een gezamenlijke en continue inspanning van Deutsche Telekom en Mozilla dat een jaar geleden werd geïntroduceerd", aldus de woordvoerder tegenover TechCrunch.

Image

Reacties (1)
27-02-2015, 16:25 door Anoniem
Ik zit te kijken op mijn toestel en zie dat het er al in zit (B2G 2.2 nightly). Supercool, je kunt dus globaal een locatie instellen en per applicatie excepties toevoegen.

De locatie opties zijn:
* Adjustment (met dus een slider waarvan een legenda of waarde nog compleet ontbreekt :))
* Custom Location (waarbij je een land + stad kunt kiezen of zelf GPS punten kunt invoeren)
* No Location
* Precise (normale GPS precisie)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.