image

MEGA: PayPal-account gesloten wegens encryptie

vrijdag 27 februari 2015, 16:02 door Redactie, 5 reacties

PayPal heeft het account van de online opslagdienst MEGA gesloten, wat volgens MEGA komt vanwege de end-to-end-encryptie die het aan gebruikers aanbiedt. Dat laat de opslagdienst van internetondernemer Kim Dotcom in een blogposting weten. MEGA stelt dat het bekend is met een rapport waarin de opslagdienst als illegale cloudopslagdienst werd weggezet.

Hierop zette de Amerikaanse senator Patrick Leahy Visa en Mastercard onder druk om geen betalingen meer voor MEGA te accepteren. Vervolgens zouden de creditcardmaatschappijen PayPal onder druk hebben gezet om geen betalingen meer voor MEGA te verwerken. MEGA liet tegenover PayPal weten dat het wel degelijk een legitieme dienst is en verstrekte allerlei statistieken om dit te bewijzen. Toch besloot PayPal de dienstverlening richting MEGA te staken.

Volgens MEGA zou de betaaldienst excuses hebben gemaakt en ook hebben toegegeven dat het om een legitieme dienst ging. Eén van de grootste struikelblokken was echter de end-to-end-encryptie die het aanbiedt, waardoor onbekend is wat er via de cloudopslagdienst wordt aangeboden. MEGA wees nog naar de encryptiemodellen van andere cloudopslagdiensten zoals Apple, Dropbox en Spideroak, maar die zouden voor de betaaldienst geen probleem zijn.

"Ik wil PayPal bedanken voor het steunen van MEGA gedurende zo'n lange periode. De druk van Hollywood en de Amerikaanse overheid was gewoon te groot", aldus Kim Dotcom, oprichter van MEGA. Vervolgens roept hij zijn volgers op om voortaan bitcoin te gaan gebruiken.

Reacties (5)
27-02-2015, 16:14 door Anoniem
Die Mega gaat nog eens heel groot worden omdat hij wel vecht tegen de vergiftigde internetinteelt-industrie maar waarschijnlijk zal Kim iets ergs overkomen. veroorzaakt door de amerikanen.
27-02-2015, 17:01 door Anoniem
Willen we nu echt dat betaaldiensten zo gevoelig zijn voor overheidsdruk? Of zelfs maar uit zichzelf wegens mogelijke eventualiteiten maar vast geen zaken met deze of gene beginnen, zoals banken regelmatig doen met bitcoin-gerelateerde startups?

Lijkt me van niet. Gevolg is wel dat ook onze overheid dan ook niet meer uitgebreid "verdacht geld" kan innemen voor de staatskas "want vast wel crimineel", zonder dat eerst expliciet hard te maken. Persoonlijk zit ik daar niet mee: Mijn bankier zou ik moeten kunnen vertrouwen ongeacht waar ik mijn geld vandaan heb, in plaats van hij feitelijk een verlengstuk van de po-li-tie is en dus al mijn financieele handelingen met argusogen bekijkt en bij elke overschrijving zich moet afvragen of hij jouw doen en laten bij de bankiersklikspaanbalie zal gaan melden.

Zoals nu het geval, compleet met periodiek interview over al je handelingen met waarde boven een bepaalde grens. De kleine man ziet dat niet zo snel maar het gebeurt wel.

Andersom werkt ook: Als je het een goed idee vindt dat jouw bankier een po-li-tie-pet bovenop zijn bankiersmuts draagt dan wil ik je argument wel eens horen waarom de Amerikaanse overheid niet ook Amerikaanse betaaldienstbedrijven onder druk mag zetten om toch vooral niet met hun onwelgevallige partijen zaken te doen.
27-02-2015, 23:57 door BadAss.Sx
Ach, meneer gaat Bitcoin invoeren :) helemaal beter.
28-02-2015, 07:07 door Anoniem
paypal blokeerde jaren terug ook al freerainbowtables.com

eng clubje die paypal: betalingsafhandelaar en rechter in een
02-03-2015, 14:23 door Anoniem
Waarom zou je wat met paypal te maken willen hebben? Precies zoals hierboven opgemerkt: betalingsafhandelaar en rechter in een. Laat dus maar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.