image

Privacy-OS Tails voegt bitcoinportemonnee toe

vrijdag 27 februari 2015, 16:57 door Redactie, 2 reacties

Deze week is er een nieuwe versie van het op privacygerichte besturingssysteem Tails verschenen, met onder andere een bitcoinportemonnee als toevoeging. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is ontwikkeld om zo min mogelijk sporen op internet achter te laten. Met de komst van Tails 1.3 zijn verschillende kwetsbaarheden opgelost, maar zijn ook verschillende nieuwe features toegevoegd.

De eerste feature die in het oog sprint is de aanwezigheid van Electrum, een gebruiksvriendelijke portemonnee voor de digitale valuta bitcoin. Een andere nieuwe feature is keyringer, een programma waarmee op versleutelde wijze geheimen kunnen worden beheerd en uitgewisseld. Hiervoor maakt de software gebruik van GnuPG en Git. Tails is een compleet besturingssysteem dat vanaf een dvd of USB-stick is te gebruiken. Ondanks alle aandacht voor privacy lieten de Tails-ontwikkelaars onlangs weten dat dagelijks maar 10.000 mensen van het privacy-OS gebruik maken.

Reacties (2)
27-02-2015, 23:19 door Anoniem
En zorg dat je connect aan electrum.badass.sx want deze logt niks (/dev/null/) wat anderen wel doen en dus heeft elke transactie een ip gekoppeld. En das handig voor opsporingsdiensten.
28-02-2015, 15:29 door Anoniem
Mooie toevoeging.
Ik hoop wel dat mensen weten wat ze doen en niet hun bitcoins kwijt raken na een reboot.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.