image

Lenovo gaat bloatware op computers verminderen

vrijdag 27 februari 2015, 17:06 door Redactie, 7 reacties

Lenovo gaat de hoeveelheid vooraf geïnstalleerde software op computers, ook wel "bloatware" genoemd, sterk terugdringen. Dat laat het bedrijf in een reactie op het Superfish-debacle weten. "De gebeurtenissen van vorige week versterken het principe dat de klantervaring, veiligheid en privacy onze topprioriteiten moeten zijn. Met dit in het achterhoofd zullen we vooraf geinstalleerde applicaties sterk gaan verminderen."

In een persbericht zegt Lenovo hier direct mee te zullen beginnen. Bij de lancering van computers met Windows 10 zal de "standaard image" voor computers alleen het besturingssysteem en gerelateerde software bevatten, alsmede software die nodig is om de hardware te laten werken, beveiligingssoftware en Lenovo-applicaties. "Dit zou wat onze industrie "adware" en "bloatware" noemt moeten elimineren." In bepaalde landen zal Lenovo programma's installeren die gebruikers in deze gebieden verwachten.

Verder zal de fabrikant informatie over alle software die vooraf wordt geïnstalleerd vermelden en duidelijk maken wat elke applicatie precies doet. Daarbij zal het ook de feedback van gebruikers en experts gaan verzamelen om te controleren of de juiste applicaties wel zijn geïnstalleerd. Naast het wijzigen van het "preloadbeleid" zullen gebruikers met een Lenovo-pc ook een gratis abonnement van zes maanden op de McAfee LiveSafe service krijgen. Over deze actie zal binnenkort meer informatie verschijnen.

Reacties (7)
27-02-2015, 17:42 door johanw
Na 6 maanden wordt er dus nog steeds gepushed om te betalen voor McAffee... Installeer iever een gratis virusscanner.
27-02-2015, 18:28 door Anoniem
Door johanw: Na 6 maanden wordt er dus nog steeds gepushed om te betalen voor McAffee... Installeer iever een gratis virusscanner.

Of anders: lever er dan ook de verwijdertool bij en laat het niet aan de onwetende klant over om erachter te komen dat na de normale verwijdering in Windows er nog steeds resten op het systeem staan. Klantervaring; van die dingen.
27-02-2015, 19:42 door Anoniem
Te laat, hoop dat dat een voorbeeld is voor vele anderen, bij ons komt er geen Lenovo meer over de drempel.
Dat zouden er meer moeten doen, breek maar open die contracten, dit is foul play.
Onze leverancier hebben we het duidelijk laten weten, kunnen er niets aan doen maar ze mogen wel bloeden, zo!
Dit gaan ze zeker voelen.
27-02-2015, 22:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-02-2015, 22:35 door johanw
Ik ben blij dat ik bij mijn laatste laptop het bestaande systeem helemaal verwijderd heb (zelfs alle partities weggegooid want die herinstallatie bevat ook weer de meegeleverde rommel) en een verse windows geinstalleerd heb. Nou moest dat ook wel want er stond windows 8 op en nu een schone windows 7.
28-02-2015, 16:51 door golem

In bepaalde landen zal Lenovo programma's installeren die gebruikers in deze gebieden verwachten.

De gebruikers verwachten bloatware, dus ... ;)
28-02-2015, 18:02 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 28-02-2015, 18:03
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.