image

Nederlandse chipfabrikant ASML zou zijn gehackt

vrijdag 27 februari 2015, 20:34 door Redactie, 10 reacties

De Nederlandse chipfabrikant ASML zou zijn gehackt waarbij mogelijk gevoelige informatie is gestolen, maar exacte details ontbreken. Dat meldt Tweakers op basis van anonieme bronnen. De aanval, waarvan onduidelijk is of die vorig jaar of dit jaar plaatsvond, zou onderdeel van een golf aanvallen op Europese bedrijven zijn geweest en zowel door de FBI als Nederlandse en internationale beveiligingsbedrijven zijn onderzocht.

De onderzoekers zouden claimen dat de aanval het werk van een Chinese hackersgroepering was die eerder bij Amerikaanse en Europese bedrijven wist in te breken. Hoe de onderzoekers tot deze conclusie kwamen wordt echter niet gemeld. Ook de uitvoering en impact van de aanval is onduidelijk. Zo wordt niet gemeld hoe die plaatsvond. Verder stellen twee bronnen dat de impact groot is en er mogelijk gevoelige documenten zijn gestolen, terwijl een andere bron stelt dat de impact meevalt en de aanvallers niets aan de gestolen documenten hebben. ASML zelf wil het bericht niet bevestigen of ontkennen.

Reacties (10)
27-02-2015, 20:55 door Anoniem
Nou er werken genoeg Chinezen bij ASML in Veldhoven, en die nemen gewoon alle gewenste bestanden mee naar huis op een usbstickje. En alle sourcecodes ook. Geen hacker voor nodig...
27-02-2015, 22:04 door Anoniem
Nou, dan gooien we maar flink met termen die mooi sensationeel klinken maar ondertussen verraden dat we inderdaad geen benul hebben van waar we het over hebben. Handig toch, die moderne kompjoetersekjoeritiekretologie. Petja af hoor. Oh nee, hoedje op. Maar welke kleur? Dat is nu de grote vraag.
28-02-2015, 00:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-02-2015, 00:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-02-2015, 00:52 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 28-02-2015, 00:54
[Verwijderd]
28-02-2015, 01:55 door Anoniem
Door Forester:
Door Yanno: P.S. Een doorgeladen jachtgeweer achter de voordeur doet wonderen tegen inbrekers en kleine drones.
Als u hagelgeweren bedoelt: dit soort Jachtgeweren hebben geen spangreep met een afsluiter en zijn daarom niet door te laden.
Leuk geprobeerd, maar "doorladen" heeft niets met een afsluiter te maken.
Het is enkel van toepassing op repeteergeweren en pistolen.

Ongeladen = géén munitie aanwezig.
Geladen = patronen (of patroonmagazijn) aangebracht in wapen.
Doorgeladen = patroon in kamer vanuit patroonmagazijn (enkel mogelijk bij repeterende wapens!)
Op scherp = patroon in kamer + vuurselector staat op vuren.

Voor de volledigheid, een jachtgeweer is een (al dan niet repeterend) wapen om mee te jagen en kan zowel een hagel- als kogelgeweer zijn.

Kortom, Yanno zou best een "doorgeladen jachtgeweer" achter z'n deur kunnen zetten.
Effectief tegen drones is het allerminst, daar kun je beter een hagelgeweer voor gebruiken, hahahahahaha.
En tegen inbrekers werkt het al helemaal niet, vooral niet als zij via diezelfde deur binnen komen.., oei!


OT:
Leuk zo'n berichtje, maar wat details zou worden gewaardeerd.
Nu kan er net zo goed gezegd worden dat het grote boek van Sinterklaas gehackt is, waarbij mogelijk gevoelige data is gestolen...
28-02-2015, 11:28 door Anoniem
OT: ASML is geen chipfabrikant maar een chipMACHINEfabrikant, een bedrijf wat een asfalteermachine maakt maakt nog geen snelwegen.

Ik las dat Lockheed ook de klos was en zo vast nog wel honderden andere bedrijven waar we het nooit van te weten zullen komen.
28-02-2015, 20:57 door Anoniem
Waarschijnlijk heeft iemand de malware of hackpogingen van duo CGHQ/NSA ontdekt en nu moeten ze roepen "het zijn de Chinezen" voordat mensen nadenken en beseffen door wie we het meeste zijn gehacked..

Onze "vrienden" de britten en amerikanen of de chinezen.....
02-03-2015, 15:53 door Anoniem
De chinezen willen graag weten hoe ze nu echt microchips moeten maken dus ga je gewoon een kijkje nemen bij ASML en rondkijken wat er nieuw is! De LPCs of SkyLakies. Hopelijk vliegt de Chengdu J-20 dan weer beter.
05-03-2015, 17:46 door Anoniem
De reacties hier geven maar èèn ding aan. Het gaat nergens over.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.