image

'FBI gebruikt spyware om verdachten af te luisteren'

vrijdag 2 augustus 2013, 12:17 door Redactie, 2 reacties

De FBI zou spyware inzetten om computers en Android-toestellen te infecteren om zo verdachten te kunnen afluisteren. Dat beweert de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. De spyware wordt zowel door de FBI zelf ontwikkeld als bij commerciële beveiligingsbedrijven ingekocht. Voor de verspreiding ervan worden andere e-mail en 'weblinks' gebruikt.

Naast het gebruik van documenten waar de spyware in zit verstopt, of het openen van een link die tot infectie leidt, weten FBI-agenten in sommige gevallen fysieke toegang tot de computer van de verdachte te krijgen en installeren de spyware vanaf een USB-stick, aldus de voormalige overheidsfunctionaris waar de Wall Street Journal mee sprak.

Afluisteren
Het is vooral bedoeld als middel tegen versleutelde communicatiediensten. Aangezien de FBI deze gesprekken standaard niet kan aftappen, worden verdachten op hun eigen machine afgeluisterd, aldus het artikel in de Amerikaanse krant. Zo is het mogelijk om via de spyware de microfoon in Android-toestellen en laptops in te schakelen, zonder dat de persoon in kwestie dit weet.

De spyware wordt vooral tegen de georganiseerde misdaad, kinderpornografie en terrorisme ingezet. De Amerikaanse opsporingsdienst zou de tools niet graag tegen verdachte hackers gebruiken, uit angst dat ze de technieken ontdekken en publiceren. De FBI wilde niet op het verhaal reageren.

Reacties (2)
02-08-2013, 12:38 door Anoniem
"De Amerikaanse opsporingsdienst zou de tools niet graag tegen verdachte hackers gebruiken, uit angst dat ze de technieken ontdekken en publiceren."

Die kans lijkt me inderdaad vrij duidelijk aanwezig.
02-08-2013, 15:40 door spatieman
en gezien iedereen BUITEN de us een verdachte is..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.