image

Koning bezoekt Nationaal Cyber Security Centrum

donderdag 5 maart 2015, 12:29 door Redactie, 3 reacties

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend samen met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie een bezoek aan het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in Den Haag gebracht. Tijdens het bezoek werd er een praktijkvoorbeeld van de DDoS-aanvallen getoond waarmee banken in 2013 te maken kregen. Ook werd de aanpak getoond om de negatieve gevolgen van dit soort aanvallen in de toekomst te beperken en te voorkomen.

Vervolgens bezochten de Koning en de minister de 'waakdienst'. Dit meldpunt is onlangs uitgebreid tot een 24/7 Operations Centre waar ook nieuwe dreigingen en kwetsbaarheden worden gesignaleerd. Daarna volgde een gesprek met betrokkenen uit de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap over de strategische uitdagingen en ambities van Nederland op het gebied van cyber security.

Cyber security is één van de prioriteiten tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in 2016. Dit voorjaar is Nederland bovendien gastland van de Global Conference on Cyberspace, over de toekomst van het internet. Het bezoek met minister Opstelten is onderdeel van de reeks werkbezoeken van de Koning met ministers, waarbij de bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn ministerie laat zien.

Image

Reacties (3)
05-03-2015, 13:12 door Anoniem
Alex RuleZ! ;)
05-03-2015, 13:25 door Anoniem
Konden de sieberkompjoeteraars daar ook even mooi hun kunstjes laten zien.
05-03-2015, 17:42 door Anoniem
Die IT'ert duikt bijna vanaf zijn stoel onder de tafel. Misschien toch maar beter zolderkamer hacker spelen ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.