Een Trojaans paard dat de Braziliaanse tegenhanger van het burgerservicenummer alsmede gegevens voor internetbankieren steelt, bewaart deze data op een overheidsserver. De malware verspreidt zich via spam en probeert slachtoffers via het gebruik van social engineering te infecteren. Eerst controleert de malware of het adminrechten heeft en op Windows Vista of nieuwer draait.
Pas als aan deze twee voorwaarden wordt voldaan gaat de malware over tot het infecteren van het systeem. Eén van de volgende taken die de kwaadaardige code uitvoert is het installeren van een kwaadaardige Google Chrome-extensie. Chrome is zeer populair in Brazilië, met een marktaandeel van maar liefst 65%.
Server
De malware steelt via deze extensie de inloggegevens voor internetbankieren, die vervolgens in cookies worden bewaard. Daarnaast worden ook het CPF-nummer (Cadastro de Pessoas Físicas - het Braziliaans burgerservicenummer) en de viercijferige pincode van de pinpas of betaalkaart opgeslagen.
Om deze informatie te versturen gebruikt de malware een mailserver van de Braziliaanse overheid. Deze server bevat een ASP-script waarmee het mogelijk is om mail naar willekeurige adressen te versturen. In dit geval gaat de gestolen data naar een Yahoo e-mailadres, aldus anti-virusbedrijf ESET dat de malware ontdekte.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Als werkgever in een gebied waar met gevoelige persoonsgegevens wordt gewerkt, zie ik mezelf verplicht om 2factor authenticatie ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.