image

Belg krijgt taakstraf en 10.000 euro boete voor serversabotage

donderdag 5 maart 2015, 14:50 door Redactie, 0 reacties

Een 36-jarige Belgische man die uit wraak over zijn ontslag de servers van de gemeentediensten van Putte saboteerde is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Ook moet hij een schadevergoeding van bijna 10.000 euro betalen. De man werd begin 2013 door zijn voormalige werkgever ontslagen.

Door "technische kneepjes" wist hij het e-mailverkeer van zijn collega's te bekijken en zag dat hij als "prutser" werd bestempeld. Daarop saboteerde hij het gehele netwerk van de gemeente Putte, dat destijds door zijn voormalige werkgever werd beheerd. Door de actie kwamen alle servers plat te liggen. Tegenover de rechter betuigde de man spijt en verklaarde dat hij de gevolgen van zijn handelen niet zo had ingeschat.

Het IT-bedrijf waar de man werkte diende een schadeclaim in wegens gederfde inkomsten van meer dan 500.000 euro. Volgens de advocaten zou het bedrijf door de acties van de voormalige werknemer zware schade hebben geleden. Zo besloot de gemeente Putte het contract op te zeggen. Het IT-bedrijf werd hierna overgenomen, maar zonder één van de grootste klanten, namelijk de gemeente Putte. Uiteindelijk stelde de rechter dat de man de gemeente Putte bijna 7300 euro moet betalen. Zijn voormalige werkgever krijgt 2500 euro, zo meldt het Nieuwsblad.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.