image

Google kondigt app voor verloren Androids aan

zondag 4 augustus 2013, 11:17 door Redactie, 2 reacties

Google zal later deze maand een officiële app lanceren waarmee Android-gebruikers hun verloren of gestolen toestel kunnen terugvinden. Via de 'Android Device Manager' kunnen eigenaren de beltoon van hun toestel op het maximale volume laten afgaan, ook als het volume is uitgeschakeld, wat handig is als gebruikers hun toestel bijvoorbeeld in huis verloren zijn.

In het geval de smartphone zich niet in de buurt bevindt, is het mogelijk om de locatie via Google Maps te achterhalen. "Android Device Manager kan je helpen om te voorkomen dat je gegevens in de verkeerde handen terechtkomen", aldus Android productmanager Benjamin Poiesz op het officiële Androidblog.

De dienst zal later deze maand verschijnen voor alle toestellen met Android 2.2. Om het te gebruiken moeten gebruikers wel op hun Google Account zijn ingelogd. Daarnaast zal er ook een Android-app verschijnen om alle verschillende Android-apparaten te vinden en beheren.

Reacties (2)
05-08-2013, 08:28 door Above
Ik heb nu al die tools getest vanuit de Playstore en het is allemaal troep. Vaak weigert de app je toestel te vinden of het duurt te lang.

Sinds vorige week heb ik er eentje gevonden die wel echt werkt en continue je locatie bijhoudt en in staat is je SMS, Calls, Whatsapp en contactlijst te laten zien via je browser. http://spytomobile.com/en. Uitleg op http://spytomobile.com/en/video

Werkt echt super en gelijk raak met locatie omdat hij iedere 30 sec de locatie opvraagt automatisch. Dit kun je ook veranderen natuurlijk in geavanceerde instellingen qua tijd omdat het wel wat van je accu vraagt.
05-08-2013, 13:47 door Anoniem
30 seconden heb je weinig aan! Dit soort apps moeten de locatie niet bijhouden maar pas GPS gebruiken on request. Anders ga je dat te veel merken op je batterij.

Verder werkt dit allemaal minder goed wanneer de telefoon is gestolen. Door simpel weg factory defaults in te stellen is de app weg en verkoopt iemand vrolijk de telefoon door. (Dit is ook mogelijk wanneer je pin code of dergelijk hebt ingesteld.)
Daarom vind ik https://www.cerberusapp.com/ de meest interessante oplossing. Hierbij kan je namelijk de app in je rom flashen. De app is verborgen en niet te wissen, ook niet bij een factory reset!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.