image

Britse politie arresteert 57 mensen wegens cybercrime

vrijdag 6 maart 2015, 13:45 door Redactie, 0 reacties

De Britse politie heeft de afgelopen week 57 mensen op verdenking van cybercrime gearresteerd. De aangehouden personen worden verdacht van het inbreken bij multinationals en overheidsinstanties en het stelen van gegevens, het uitvoeren van DDoS-aanvallen, cyberfraude en het ontwikkelen van malware.

Zo zou een 21-jarige man 400.000 e-mailadressen en wachtwoorden van Yahoo! hebben gestolen en die in 2012 hebben gepubliceerd. Een 33-jarige man wordt ervan verdacht een DDoS-aanval op een concurrent te hebben uitgevoerd om zo een competitief voordeel te halen. Een derde verdachte zou een phishingaanval hebben uitgevoerd waarbij 15.000 pond werd buitgemaakt. Een 23-jarige man wordt verdacht van het inbreken bij het Pentagon, waar hij informatie over een satellietcommunicatiedienst zou hebben buitgemaakt.

Bedrijfsbezoek

Naast het aanhouden van alle verdachten zegt het Britse National Crime Agency (NCA) dat het deze week ook MKB-ondernemingen, hostingbedrijven en internetproviders heeft geholpen met het identificeren van dreigingen op hun infrastructuur. Zo kregen 60 bedrijven bezoek van de politie en werd hun IT-omgeving gecontroleerd. Dit leverde meer dan 5500 gehackte servers op.

Via deze servers konden cybercriminelen spam versturen, DDoS-aanvallen uitvoeren en phishingsites hosten. Als organisaties het advies van de NCA volgen zou het de phishingaanvallen uit Groot-Brittannië kunnen halveren, aldus de opsporingsdienst. Politietopman Peter Goodman roept organisaties en geburikers dan ook op om eenvoudige maatregelen te nemen die helpen om veilig op internet te zijn en het lastiger voor criminelen maken om ermee weg te komen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.