Vorige week ontstond er ophef over een smartphone van de Chinese fabrikant Xiaomi die standaard met malware zou zijn geleverd, maar nu is bevestigd dat het om een namaaktoestel gaat. Beveiligingsbedrijf Bluebox publiceerde afgelopen donderdag een blogposting over malware die op de Xiaomi Mi 4 LTE-smartphone was aangetroffen. Het bedrijf had het toestel zelf in China gekocht.
Bij het scannen van de apps op de smartphone werd één verdachte app gevonden, waardoor gegevens van gebruikers risico zouden kunnen lopen. In eerste instantie zou de Chinese smartphonefabrikant niet op de bevindingen van Bluebox hebben gereageerd. Na publicatie van het onderzoek kwam er echter wel een reactie, waarin het bedrijf stelde dat er mogelijk een gemanipuleerd toestel was aangeschaft.
Bluebox had het toestel namelijk via een fysieke leverancier gekocht, terwijl Xiaomi in China geen toestellen via "third-party" partijen verkoopt. De toestellen zouden alleen online en via de winkels van telecomaanbieders worden aangeboden. Daarop reageerde Bluebox weer met kritiek, omdat het klaarblijkelijk mogelijk was voor winkels of iemand in de distributieketen om de toestellen aan te passen.
Na een uitgebreidere test aan de hand van allerlei foto's is nu vast komen te staan dat het om een nagemaakte Mi 4 gaat. Het toestel was zo goed nagemaakt dat het in eerste instantie ook een speciale app van Xiaomi voor het detecteren van namaaktoestellen wist te omzeilen. De nieuwste versie van de app kan de namaakversie nu wel detecteren.
Volgens Bluebox laat het voorval zien hoe belangrijk het voor bedrijven is om meldingen van onderzoekers serieus te nemen en samen te werken. Verder wijst het beveiligingsbedrijf op de logistieke keten, waarbij het gebeurt dat consumenten gecompromitteerde smartphones kunnen aanschaffen. Als laatste moeten de tools voor het identificeren van namaakgoederen worden verbeterd.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Security Officer
36 - 40 uur
Als Security Officer zorg je dat het infrastructuur platform, de -broncode en de VECOZO werkplek van VECOZO zo min mogelijk kwetsbaarheden kennen. Dit doe je door kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en op te lossen. Zo speel jij een cruciale rol in de beveiliging van al onze gegevens en bedrijfsmiddelen.
Juridische vraag: Als mijn werkgever van mij verlangt om aan te geven of ik Corona heb, dan wel mij heb laten testen of mij ...
Certified Secure LIVE Online
Certified Secure is LIVE. Cross Site Scripting vinden en voorkomen? Met z'n allen een volledige kubernetes cluster compromitteren? Of gewoon voorkomen dat een collega op een phishing mail klikt? Ontwikkel ook terwijl je thuiswerkt je Hacker Mindset!
Zoals altijd zijn ook onze LIVE trainingen hands-on en met persoonlijke begeleiding van ervaren Certified Secure instructeurs. Direct vanuit je browser en dus zonder nasty extra software!
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw team.
Het risico van een supply-chain-aanval, waarbij aanvallers via software of systemen van een derde partij bij organisaties weten ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.