image

Lenovo geeft klanten met Superfish-adware 6 maanden McAfee

maandag 9 maart 2015, 16:19 door Redactie, 8 reacties

Klanten van computerfabrikant Lenovo die een laptop met de Superfish-adware ontvingen kunnen vanaf volgende week een virusscanner van McAfee voor een periode van zes maanden kosteloos proberen, zo heeft het bedrijf laten weten. Vanwege het Superfish-debacle kondigde Lenovo verschillende maatregelen aan. Zo werd er een verwijdertool gepubliceerd en deed de fabrikant de belofte dat het in de toekomst schonere computers met minder vooraf geïnstalleerde software gaat leveren.

Daarnaast zal het klanten een gratis abonnement van een half jaar op McAfee LiveSafe aanbieden. De beveiligingssoftware is op meerdere apparaten te gebruiken en moet systemen tegen malware en andere online dreigingen beschermen. Gedupeerde consumenten kunnen nu al de probeerversie van de software downloaden, om die vervolgens volgende week op 16 maart te activeren. In het geval gebruikers de beveiligingssoftware zelf al hebben aangeschaft zal hun bestaande abonnement met zes maanden worden verlengd.

In totaal komen meer dan 40 verschillende type laptops waarop Superfish standaard stond geïnstalleerd in aanmerking voor het programma. Superfish is een programma dat SSL-verbindingen onderschepte om advertenties te injecteren. De adware gebruikte hiervoor een eigen rootcertificaat. Onderzoekers slaagden erin om het wachtwoord te kraken dat de privésleutel van het Superfish-certificaat gebruikt. Daardoor is het in bepaalde gevallen mogelijk om Man-in-the-Middle-aanvallen tegen systemen uit te voeren waarop Superfish en het certificaat geïnstalleerd zijn.

Reacties (8)
09-03-2015, 16:42 door Anoniem
Mwhoooeeaaahhhh... Kostenloos 6 maanden Mcafee... Van de regen in de drup! Hoe verzinnen ze het!!!
09-03-2015, 17:02 door Anoniem
OMG, crapware (en wel de ergste vorm: ad-/malware) vervangen door andere crapware (trialware) en dat presenteren als oplossing.
Enige voordeel in dit geval is dat deze middelmatige virusscanner je mogelijk van de rest tegen de rest van meegeleverde crapware kan beschermen.
Echt een fantastische producent is dit (kijk bijvoorbeeld maar naar hun Yoga tablets welke ook worden voorzien van allerlei rotzooi).
09-03-2015, 17:39 door Anoniem
Ok, en na een half jaar ?
En al je gegevens die VOOR de ontdekking gestolen zijn ? Komt daar nog een goede oplossing voor, als die er zou al zijn . onmogelijk.
De enige oplossing is NOOIT meer Lenovo/Medion of andersoortige producten van deze organisatie aan te schaffen.
Ook niet na een doorstart onder een andere naam.
Dit soort bedrijven moeten direct afgestraft worden, zijn er al ontslagen gevallen ?
Of komen ze er mee weg ??!
09-03-2015, 21:29 door Anoniem
Mc Afee is niet zo slecht als je beweert volgens een Duits testinstituut.
http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/december-2014/mcafee-internet-security-2015-144951/
09-03-2015, 22:50 door Anoniem
mmm , ik weet niet welke van de 2 nu erger is .
09-03-2015, 23:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-03-2015, 00:48 door Eric-Jan H te D
Ik kan het niet laten,omdat ik het zo'n geweldige video vind.

https://www.youtube.com/watch?v=bKgf5PaBzyg
10-03-2015, 09:33 door Anoniem
Geinig, hoor. McAfee is altijd wat ik er als eerste af gooi bij een nieuw apparaat. En daar zijn goede redenen voor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.