image

CBS: 86% Nederlanders doet aan internetbankieren

woensdag 11 maart 2015, 10:43 door Redactie, 0 reacties

Maar liefst 86% van de Nederlanders doet aan internetbankieren en 90% is dagelijks online, zo stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2005 deed nog slechts 58% zijn bankzaken via internet en was nog 68% van de bevolking elke dag op internet. Vooral ouderen hebben een inhaalslag gemaakt.

Ruim driekwart van de internetgebruikers van 65 tot 75 jaar gebruikte in 2014 dagelijks internet, terwijl dit in 2005 43 procent was. Vooral het gebruik van een zoekmachine, het versturen van e-mails met bijlagen en het bellen via internet is in recente jaren onder ouderen toegenomen. Van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zat in 2005 al driekwart iedere dag op internet. Vooral het gebruik van mobiel internet is toegenomen. Internetbankieren is nog altijd de populairste online activiteit.

Mobiele apparaten

Een andere ontwikkeling is dat mobiele apparaten de pc verdringen. In 2005 gingen mensen vooral via de pc of desktop online; vorig jaar vooral met de laptop en smartphone. Het aandeel huishoudens dat online ging via de laptop bleef de laatste jaren stabiel op ongeveer 80 procent. Ook internet op de tablet en in mindere mate de digitale of smart-tv zijn in opkomst.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.