image

Politie arresteert mannen wegens online drugshandel

donderdag 12 maart 2015, 16:35 door Redactie, 3 reacties

De politie heeft maandag in Amsterdam en Utrecht twee mannen van 25 en 26 jaar aangehouden op verdenking van grootschalige handel in verdovende middelen via illegale online marktplaatsen en witwassen. Beide mannen werden thuis achter hun computer aangehouden.

De arrestaties vonden plaats op basis van onderzoek na een eerdere aanhouding. Vorig jaar december arresteerde de politie een 55-jarige man uit IJmuiden wegens het bezit van een grote hoeveelheid harddrugs. De IJmuidenaar was al in beeld bij het onderzoeksteam als mogelijk één van de grootste Nederlandse verkopers van verdovende middelen op internationale ondergrondse marktplaatsen. Hij opereerde onder meer onder de naam "HollandOnline" op verschillende anonieme marktplaatsen, zoals Silk Road, Silk Road 2.0 en Agora.

Het onderzoek naar de IJmuidenaar leidde uiteindelijk naar de verdachten in Amsterdam en Utrecht. Bij de huiszoekingen die volgden nam de politie enkele dure voertuigen en bitcoins ter waarde van 150.000 euro en 30.000 in beslag. Volgens het Openbaar Ministerie worden wereldwijd op diverse criminele marktplaatsen op grote schaal illegale goederen en diensten aangeboden, zoals drugs.

Op de anonieme marktplaatsen, die alleen via het Tor-netwerk toegankelijk zijn, zijn ook Nederlandse verkopers actief. Het is niet de eerste keer dat er Nederlanders worden gearresteerd die op dit soort marktplaatsen goederen aanboden. "Politie en justitie hebben al eerder verdachten weten op te pakken die zich veilig waanden op het TOR-netwerk", aldus het OM.

Reacties (3)
12-03-2015, 19:19 door Anoniem
Degene die zich veilig wanen op Tor zijn niet goed snik. Een tool ontworpen door DARPA in opdracht van de Amerikaanse overheid waarbij een ieder een node kan zijn is een optelsom met een uitkomst die elk doordenkend mens wel kan snappen.

En nu niet gaan beweren dat ik een aluhoedje ben en dat dat helemaal niet kan, want bewijs daarvoor leveren kan ook niemand. Daarbij geloof ik heilig in het feit dat er markten die na Silkroad zijn ontstaan vergaarbakken zijn van de US overheid. Niet allemaal, maar vast wel een paar om de overgebleven anonieme verkopers welke van Silkroad afkomen alsnog te kunnen identificeren. Vandaar dat er nog zoveel worden opgepakt.

En daarbij, versturen naar de US is sowieso al het domste wat je kan doen.
12-03-2015, 21:52 door Anoniem
... @19:19 door Anoniem ... en daar sluit ik mij volkomen bij aan. Vroeger maakte je iemand belachelijk door aluhoedje te reply-en, maar tegenwoordig is dat eerder een teken van wijsheid. Een goede VPN in combinatie met TOR is geen luxe meer tegenwoordig.

De vijand slaapt nooit.
13-03-2015, 16:13 door Anoniem
Tor is based op mutual distrust. dat Darpa het financieert heeft andere redenen (het is voor hun ook handig)
De broncode is openbaar, dus als je code kan lezen en snapt dan zie je dat er geen backdoors oid in zitten.

De mensen die "de lul" zijn ondanks tor hebben zelf steken laten vallen.

Doe je onderzoek voordat je een platform als tor afscheept als niet te vertrouwen.

Ze leveren helaas geen gezond verstand mee immers ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.