image

Google lekt registratiegegevens 280.000 domeinen

vrijdag 13 maart 2015, 14:20 door Redactie, 1 reacties

Door een softwarefout heeft Google per ongeluk de registratiegegevens van ruim 280.000 domeinnamen openbaar gemaakt, terwijl die eigenlijk privé hadden moeten blijven. Via Google Apps is het mogelijk om bij aangesloten partners domeinnamen te registreren. Bij de registratie kunnen domeineigenaren aangeven dat ze hun privégegevens, zoals volledige naam, adresgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen willen afschermen.

Als er in dit geval via het WHOIS-protocol om de gegevens wordt gevraagd zullen die niet worden getoond. Veel domeineigenaren schakelen deze privacyoptie in. De fout zorgde er echter voor dat als de domeinen werden verlengd de privacyinstelling werd vergeten. Daardoor was het wel mogelijk om de registratiegegevens in te zien, zo ontdekten onderzoekers van Cisco. Het ging in dit geval om domeinen die via registrar eNom waren geregistreerd.

Via de samenwerking tussen eNom en Google waren 305.000 domeinen vastgelegd, waarvan er bij 94% de privacybescherming was ingeschakeld. Door het lekken van de registratiegegevens zouden domeineigenaren risico op identiteitsdiefstal hebben gelopen. Het probleem zou bijna twee jaar hebben gespeeld voordat het werd ontdekt. Google werd op 19 februari van dit jaar ingelicht en verstuurde gisteren een bericht om getroffen personen en organisaties te waarschuwen.

Reacties (1)
14-03-2015, 20:45 door Anoniem
Per ongeluk? Ik denk het niet!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.