image

VS haalt e-mailsysteem offline om malware te verwijderen

zondag 15 maart 2015, 15:00 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een ongeclassificeerd e-mailsysteem offline gehaald om malware te verwijderen die al vier maanden op het netwerk actief zou zijn. De malware werd in november ontdekt, waarop het e-mailsysteem offline werd gehaald en er maatregelen werden genomen.

Vorige maand verscheen er echter een bericht in de Wall Street Journal dat de malware nog steeds niet helemaal was verwijderd. Nu laten overheidsfunctionarissen tegenover ABC News weten dat er een laatste poging wordt ondernomen om het systeem op te schonen. In een verklaring op de eigen website meldt het ministerie dat vanwege verschillende veiligheidsverbeteringen aan het netwerk er kort onderhoud aan het systeem zal vinden. Er zouden in ieder geval geen geclassificeerde systemen of de financiële, consulaire of HR-systemen zijn gecompromitteerd.

"De recente toename van nieuwsberichten over cyberincidenten laat zien dat het ministerie zich op een lijst van publieke instellingen en bedrijven bevindt die met een toenemend aantal geraffineerde cyberdreigingen te maken hebben", aldus de verklaring. Naast een team van experts van andere ministeries en de private sector die de data van het ministerie beschermen, zou er gelijktijdig een strategie worden uitgevoerd om de infrastructuur van het ministerie beter te beveiligen. Hoe de malware op het e-mailsysteem wist te komen is niet bekendgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.