image

Sony vergoedt schade van gehackte PSN-gamer

maandag 16 maart 2015, 12:12 door Redactie, 0 reacties

Een gamer van wie het Sony PlayStation Netwerkaccount werd gehackt en gebruikt voor honderden dollars aan frauduleuze aankopen krijgt de schade van Sony vergoedt. De gamer met het alias "Kadjar" plaatse op sociale nieuwssite Reddit een bericht dat hij vorige week opeens allerlei bevestigingen van aankopen kreeg die hij niet had gedaan. Het zou om een bedrag van meer dan 600 dollar gaan.

De gamer logde in op zijn PSN-account en verwijderde de creditcard die aan het account was gekoppeld. Door een creditcard aan het account te koppelen is het mogelijk om via de PSN-store van Sony allerlei games en uitbreidingen te kopen. De aanvaller gebruikte dit om zelf allerlei games op kosten van Kadjar aan te schaffen. Nadat de creditcard was verwijderd nam de gamer contact op met Sony. Een medewerker stelde dat het bedrijf alleen een bedrag tot 150 dollar zou vergoeden.

Kadjar had wel de optie om de transacties bij zijn bank in twijfel te trekken, maar de medewerker waarschuwde dat zijn PSN-account in dit geval verbannen zou worden. Daardoor zou de gamer al zijn eerdere aankopen verliezen. De aanvaller die het account van de gamer had gehackt, had de PlayStation 4 van Kadjar gedeactiveerd en zijn eigen spelcomputer geactiveerd. De Sony-helpdesk staat echter één activatie per zes maanden toe. Daardoor zou de gamer een half jaar geen toegang tot zijn eigen account hebben.

Oplossing

Het verhaal werd massaal door de media opgepikt en zorgde ervoor dat Sony contact opnam met Kadjar en liet weten de zaak te onderzoeken. De gamer meldt nu op Reddit dat uit het onderzoek bleek dat zijn account inderdaad gehackt was en Sony alles zal regelen. Ook vertelde de werknemer dat het Sony-hoofdkantoor van zijn situatie wist en dat er nu zal worden gekeken of het beleid moet worden aangepast.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.