image

Nederlandse start-up lanceert betaal-app voor smartphones

dinsdag 17 maart 2015, 10:05 door Redactie, 1 reacties

Een Nederlandse start-up heeft vandaag een app gelanceerd waarmee consumenten via hun smartphone kunnen betalen en geld overmaken. De Daalder-app, ontwikkeld door het Nederlandse Daalder, is een digitale portemonnee die losstaat van een specifieke bank, telecomprovider of grote betalingsdienst.

Volgens de ontwikkelaars maakt de app het mogelijk om met iedere smartphone mobiel aan de kassa te betalen. Daalder wil met de app die nu al te gebruiken is in diverse winkels, de strijd aangaan met de grootbanken, Apple en Google. Om via de app af te rekenen moeten consumenten eerst geld in de portemonnee storten, wat voorlopig alleen via iDeal kan. Daarna kan er via de app worden betaald.

In de toekomst zou Daalder ook aan bankrekeningen worden gekoppeld. Daarnaast kan via de app kosteloos geld naar familie of vrienden worden verstuurd. Doordat de app de tussenkomst van banken, creditcardmaatschappijen en telecomproviders overbodig maakt en volledig webbased is, zouden winkeliers onnodige kosten ontlopen en hebben ze geen kostbare hardware nodig, zoals speciale pinkastjes. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

Reacties (1)
20-03-2015, 17:00 door Anoniem
Jaja, de zoveelste wallet...... En hoe gaan ze winkeliers werven? Deze jongens hebben het kip-ei-probleem nog niet begrepen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.