image

Gehackte zorgverzekeraar VS waarschuwt 11 miljoen mensen

woensdag 18 maart 2015, 11:57 door Redactie, 0 reacties

Weer zijn aanvallers erin geslaagd om bij een grote Amerikaanse zorgverzekeraar in te breken, waardoor de privégegevens van mogelijk miljoenen mensen zijn gestolen. Het gaat om namen, geboortedata, social security nummer, postadres, e-mailadres, telefoonnummer, rekeninggegevens en informatie over verzekeringsclaims, waaronder klinische gegevens. Het betreft klantgegevens die tot 2002 teruggaan.

Premera Blue Cross ontdekte op 29 januari van dit jaar dat aanvallers toegang tot het netwerk hadden gekregen. Volgens de zorgverzekeraar was hiervoor een "geraffineerde aanval" gebruikt, maar verdere details over de aanval worden niet gegeven. Uit verder onderzoek bleek dat het netwerk al sinds 5 mei 2014 was gecompromitteerd. Inmiddels zou de malware van het netwerk zijn verwijderd. Daarnaast zullen er aanvullende maatregelen worden genomen om de beveiliging aan te scherpen.

De zorgverzekeraar is gisteren begonnen met het versturen van brieven waarin de 11 miljoen klanten worden gewaarschuwd, zo meldt NBC News. Het kan echter tot 20 april duren voordat iedereen is ingelicht. Klanten kunnen twee jaar kosteloos hun krediet laten monitoren en zich tegen identiteitsdiefstal laten beschermen. Eerder dit jaar werd bekend dat aanvallers bij de Amerikaanse zorgverzekeraar Anthem hadden ingebroken. Daar werden de gegevens van 80 miljoen huidige en voormalige klanten buitgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.