image

DNB: Nederlander betaalt liever via pin dan met contant geld

donderdag 19 maart 2015, 10:45 door Redactie, 39 reacties

Nederlanders zouden liever met hun pinpas betalen dan dat ze met contant geld afrekenen, toch vinden de meeste betalingen in winkels, horeca en dergelijke nog altijd plaats met contant geld. "Consumenten zijn wel verliefd geworden op de pinpas, maar in de praktijk nog steeds getrouwd met contant geld", zo stelt De Nederlandsche Bank (DNB). Uit het onderzoek van DNB blijkt dat Nederlanders het gebruik van hun pinpas overschatten.

Ondanks de voorkeur voor de pinpas blijkt dat consumenten in werkelijkheid vaker contant afrekenen. Volgens DNB is er sprake van een "persistente gewoonte" om contant te blijven betalen. Zo overschatten ouderen hun gebruik van de pinpas vaker dan mensen van middelbare leeftijd. De gewoonte om contant te betalen is waarschijnlijk sterk bij deze groep, omdat ouderen een groter deel van hun leven alleen contant konden afrekenen.

Opleiding

Ook mensen met een hoog inkomen of een hoge opleiding overschatten vaak hun gebruik van de pinpas. Een relatief groot deel van de hoogopgeleiden en mensen met een hoog inkomen heeft een voorkeur voor pinnen. "Als deze consumenten echter nog wel contant geld in hun portemonnee hebben zitten, kunnen zij vast blijven houden aan de gewoonte om contant te betalen", aldus DNB.

Consumenten die gemiddeld kleine bedragen betalen overschatten hun pinpasgebruik vaker dan consumenten die gemiddeld grote bedragen betalen. "Wederom wijst dit op de rol van gewoonten. Doordat er voor het pinnen van kleine bedragen vroeger vaak moest worden bijbetaald of het pinnen van kleine bedragen überhaupt niet mogelijk was, is er een gewoonte ontstaan deze bedragen contant te betalen." Verder blijkt dat consumenten het pingebruik overschatten als er meer contant geld in de portemonnee zit.

Ontwikkeling

Banken zijn al enige tijd bezig om consumenten meer via de pinpas te laten betalen en wordt hier ook door andere partijen op ingezet. Daarnaast worden er ook steeds meer alternatieve betaalmogelijkheden ontwikkeld, zoals mobiel en contactloos betalen. Onlangs besloot de Nationale ombudsman vanwege de druk op contant betalen een onderzoek te starten naar gemeenten waar burgers voor documenten en dergelijke alleen via pin kunnen afrekenen.

Reacties (39)
19-03-2015, 10:57 door Anoniem
Misschien wijst dit niet op de rol van gewoonten, maar op gekleurde informatie. Het zou zomaar kunnen zijn, dat de meerderheid nog steeds graag (deels) contant betaalt, omdat dit een beter overzicht geeft van de uitgaven. Dat is uiteraard gevoelsmatig, maar klopt vaak wel. Je portemonnee zie je leeglopen, je pinpas niet.
19-03-2015, 11:16 door Anoniem
Belangrijk is dat anoniem betalen in het dagelijks leven mogelijk blijft.
19-03-2015, 11:18 door Preddie
Je kunt tegenwoordig steeds moeilijker nog contact geld op te nemen. op sommige plekken moet je 10 of 15 Km rijden voordat je een pinautomaat tegenkomt.
19-03-2015, 11:32 door john west
Ik vind pinnen makkelijk,te gemakkelijk !

Stel dat je beroofd wordt van je pinpas en code,dan is de schade veel groter dan dat ze je portemonnee stelen, op voorwaarde
dat je niet al te veel bij je heb.
Ook na de beroving,hoe kan je dit uitleggen bij je bank ?
Die kunnen twijfelen aan je woorden.
Ook als het pinnen door een kwade opzet fout gaat,wie is dan zijn geld kwijt ?
De camera maakt wel foto's bij het pinnen,maar als de dief buiten camera bereik is, of als de camera is afgeplakt ?
19-03-2015, 11:35 door Anoniem
Ik houd het op gekleurde informatie. Als ik bij de supermarkt kijk, staat er bij elke kassa een rij, behalve bij de pin-only kassa. Hoe zou dat komen? Omdat we zo graag pinnen??
19-03-2015, 11:40 door Anoniem
Je kunt echt overal pinnen. En de DNB wil ons laten geloven dat we liever pinnen dan cash betalen terwijl de stats het tegendeel bewijzen?

Mijn conclusie: de DNB wil dat wij pinnen. Niet de gewone mens..
en ik heb wel zo'n donkerblauw vermoeden waarom de DNB wil dat we moeten pinnen...

Het begon allemaal zo onschuldig met de verplichting van salaris op een bankrekening.. zie hier hier het vervolg..
19-03-2015, 13:00 door Anoniem
Door Anoniem: Je kunt echt overal pinnen. En de DNB wil ons laten geloven dat we liever pinnen dan cash betalen terwijl de stats het tegendeel bewijzen?

Mijn conclusie: de DNB wil dat wij pinnen. Niet de gewone mens..
en ik heb wel zo'n donkerblauw vermoeden waarom de DNB wil dat we moeten pinnen...

Het begon allemaal zo onschuldig met de verplichting van salaris op een bankrekening.. zie hier hier het vervolg..
De banken willen al jaren van het contante geld af want daarmee heb je een vaste waarde in handen. Een biljet van 100 euro is gewoon 100 euro waard maar de digitale variant hoeft niet perse deze waarde te hebben. Dat zit ook achter het hele SEPA project wat door medestanders alleen wordt uitgelegd als één betaal standaard. Ja, één standaard maar dan wel een Amerikaanse. Door deze truc is het mogelijk om heel veel virtueel geld te maken zonder dat het waarde hoeft te hebben.
Maar goed, veel mensen snappen niet dat banken en overheden niet te vertrouwen zijn en leven een zeer naïef bestaan totdat ze erachter komen dat hun opgespaard kapitaal helemaal niet zo veel meer waard is als ze hadden gedacht omdat het kapitaal door de banken en overheid is weggeroofd, net als met onze pensioenen gebeurd is en nog steeds gebeurd.
19-03-2015, 13:04 door Anoniem
Ik betaal liever contact, dan heb ik het in de zak en niet op de bank.
19-03-2015, 13:08 door Anoniem
Wat vriendelijk toch dat DNB even uitgezocht heeft dat wij ontzettende leugenaars zijn en dat we veel minder pinnen dan dat DNB zeker weet dat wijzelf eigenlijk willen. Dat we daar niet eerder opgekomen zijn! Dank je wel, DNB!

We gaan snel ons leven beteren en nu echt alles pinnen zodat de banken en de pinverwerkers en ook de overheid dus nu echt helemaal totaal inzicht in onze uitgaven krijgt. Want daar worden we allemaal veilig van. Echt vingers gekruist heus waar!
19-03-2015, 13:17 door Anoniem
Nee hoor, ik betaal veel liever contant! Dan zie ik tenminste hoeveel ik heb, en hoeveel ik over hou. Het probleem is echter dat de Rabobank alle pinapparaten bij mij in de buurt heeft weggehaald, en ik alleen nog kan pinnen in de supermarkt, die maar tot 18:00 open is!!! Als ik na 18:00 contant geld nodig heb, moet ik er minstens 10 km voor rijden! :(

Dat is vooral leuk als je bv zonder sigaretten zit, en je deze alleen met contant geld uit het apparaat kan halen... Daar sta je dan met 2000+ euro op je bankrekening, en geen contanten...
19-03-2015, 13:41 door Anoniem
Nog twee punten:
- Er zijn winkels waar je alleen met pin kan betalen. Marqt heeft een verantwoord assortiment van natuurlijke voeding, maar alleen pinkassa's. Helaas, deze winkels laat ik links liggen. Zelfs al hebben ze producten die ik eigenlijk anders wel zou kopen.
Dat ik kleine pinbedragen zoveel mogelijk weiger heeft ook met het tweede punt te maken.
- Door het wereldwijd geworden elektronisch betalingsverkeer worden de afboekingsdata toenemend onoverzichtelijk. Het datum van de factuur is niet makkelijk terug te vinden, alleen het afboekingsdatum. Voor veel kleine bedragen kost dit (te) veel tijd voor de administratie. En is alleen het afboekdatum voldoende voor bijv. de BTW aangifte?? Beter een contantbon, en niet later nog een eindeloze extra reeks data in de afschriften (liefst op papier) van de bank.
19-03-2015, 14:11 door potshot
Door Anoniem: Misschien wijst dit niet op de rol van gewoonten, maar op gekleurde informatie. Het zou zomaar kunnen zijn, dat de meerderheid nog steeds graag (deels) contant betaalt, omdat dit een beter overzicht geeft van de uitgaven. Dat is uiteraard gevoelsmatig, maar klopt vaak wel. Je portemonnee zie je leeglopen, je pinpas niet.

speculatie en pertinent onjuist..als je te stom bent om bedragen op te tellen en zo niet weet wat je uitgeeft moet je snel
naar een bejaardenhuis.
19-03-2015, 14:14 door potshot
eerst pinnen en dan contant betalen..nou nou wat een verschil niet?
ik lach me ziek om de ouwe gekken hier..
19-03-2015, 14:21 door Vandy
Door Redactie:Uit het onderzoek van DNB blijkt dat Nederlanders het gebruik van hun pinpas overschatten.
Ik vind dat (het gebruik van) de pinpas ook zwaar overschat wordt. Doe mij maar lekker cash.
19-03-2015, 14:21 door Anoniem
Door Anoniem: Ik houd het op gekleurde informatie. Als ik bij de supermarkt kijk, staat er bij elke kassa een rij, behalve bij de pin-only kassa. Hoe zou dat komen? Omdat we zo graag pinnen??
Nee omdat het daar veel beter doorstroomt natuurlijk.
We hebben net nieuwe pinkastjes bij de supermarkt, vroeger waren die dingen erg traag en duurde het net zo lang
als gewoon betalen bij een beetje goede kassiere, maar die nieuwe dingen zijn flitsend snel.
19-03-2015, 15:31 door PietdeVries - Bijgewerkt: 19-03-2015, 15:49
Tjemig de pemig - wat een aversie hier tegen vooruitgang! En dan de achterdocht! DNB gaat niet over pin transacties, dat doen de banken en die hebben daar een eigen bedrijf voor - Equens als ik het goed heb. DNB zal meten - niet controleren.

En ik herken me wel in die cijfers. Wie gaat er nou nog naar de Albert Heijn met 100 euro om de wekelijkse boodschappen te betalen? En op zaterdag de stad in - ook eerst 200 euro pinnen? Pinnen maakt impulsaankopen makkelijk, scheelt gezeur over gepast geld en gaat sneller. Ik denk dat ik zelf niet meer van 5 - 10 % van mijn salaris nog fysiek in handen krijg - de rest gaat allemaal electronisch...
19-03-2015, 16:04 door Anoniem
Er zijn winkels waar je alleen met pin kan betalen. Marqt heeft een verantwoord assortiment van natuurlijke voeding, maar alleen pinkassa's. Helaas, deze winkels laat ik links liggen. Zelfs al hebben ze producten die ik eigenlijk anders wel zou kopen.

Aankopen bij Marqt zijn inderdaad wel ontzettend privacy gevoelig. Het risico dat iemand erachter komt dat je biologische tomaten hebt gekocht, of broccoli soep uit eigen keuken, is inderdaad wel erg groot. De gevolgen zijn dan niet te overzien.
19-03-2015, 16:09 door Anoniem
Predjuh waar woon jij dan?
Want hier kan ik 10 kanten oplopen en heb ik nog een pinautomaat in de buurt.

Ik betaal bijna alles met mijn pinpas.
Ik betaal alleen contant waar je niet kunt pinnen.
19-03-2015, 18:09 door Ivanhoe - Bijgewerkt: 19-03-2015, 18:10
Dit is een PR-verhaal.
Dit heeft enkel en alleen te maken met het streven van de EU 'haar' politici om het contant geld af te schaffen.
Niet alleen om de redenen gegeven in onderstaand webartikel, maar ook om een einde te maken aan de ongrijpbaarheid van het individu.
Met contant geld thuis kan een individu ten allen tijde nog dingen regelen voor zichzelf.
Zonder geld kun je niets doen onder de waterlijn.
Zoals het voor criminelen geldt en misdrijven: 'Volg het geld.'.
Digitaal geld, en daardoor het individu, is natuurlijk makkelijker te volgen dan contant geld.
Het gaat om controle.
Dat daarnaast ook bijvoorbeeld de kosten voor het geld fabriceren en vervoeren uitgespaard worden, is meegenomen.
Maar uiteindelijk gaat het om controle.
Een notitie over het afschaffen van het geld lekte 1,5 jaar geleden al uit (gelezen op Webwereld of hier Security.nl).
Dat de overheid 1 januari verleden jaar een grote database opgestart heeft, waarin alles wat met geld te maken heeft van elke Nederlander te vinden is en opgeslagen moet worden, heeft ook niet alleen met belastinginning en fraudebestrijding te maken; dit past bij het einddoel van het afschaffen van contant geld.

Waar de heren 'EU' dan voor het gemak maar aan voorbij gaan is bijvoorbeeld de handigheid van contant geld bij een noodsituatie (autopech een klein voorbeeld).

http://www.referendumnu.eu/2013/05/over-de-eu-en-uw-geld.html
19-03-2015, 18:40 door Anoniem
Door potshot:
Door Anoniem: Misschien wijst dit niet op de rol van gewoonten, maar op gekleurde informatie. Het zou zomaar kunnen zijn, dat de meerderheid nog steeds graag (deels) contant betaalt, omdat dit een beter overzicht geeft van de uitgaven. Dat is uiteraard gevoelsmatig, maar klopt vaak wel. Je portemonnee zie je leeglopen, je pinpas niet.

speculatie en pertinent onjuist..als je te stom bent om bedragen op te tellen en zo niet weet wat je uitgeeft moet je snel
naar een bejaardenhuis.

Door potshot: eerst pinnen en dan contant betalen..nou nou wat een verschil niet?
ik lach me ziek om de ouwe gekken hier..

Ik vroeg me al af wanneer er weer eens iemand de mensen hier met de neus er op zou drukken dat de vraag of je als mens gerespecteerd wordt afhankelijk is van de vraag of je braaf met pin betaalt etc.
19-03-2015, 19:04 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-03-2015, 19:10
[Verwijderd]
19-03-2015, 19:22 door GerBNL - Bijgewerkt: 19-03-2015, 20:16
Op veel plekken kun je ook niet anders meer. Zelf blijf ik hardnekkig zaken waar je alleen met PIN kunt betalen boycotten, maar ik ontmoet daarin eigenlijk alleen maar onbegrip. Mensen zijn dan vooral bang 'ouderwets' en 'tegen de vooruitgang' gevonden te worden. Wat je met een beetje reclamebudget al niet bereiken kunt...
19-03-2015, 21:30 door Anoniem
Ik heb eens een onderzoek gelezen van WC-Eend. Zij adviseerde WC-Eend.
19-03-2015, 22:29 door Anoniem
Op veel plekken kun je ook niet anders meer. Zelf blijf ik hardnekkig zaken waar je alleen met PIN kunt betalen boycotten, maar ik ontmoet daarin eigenlijk alleen maar onbegrip.

Je kan je afvragen wat je ermee wilt bereiken. Welke schade levert het op wanneer je een biologische krop sla, of een fles verse sinaasappelsap afrekent met je pinpas. In sommige winkels kan ik mij voorstellen dat je i.v.m. privacy liever cash betaalt dan met pin. Wat vind je het probleem van wat groente met een pinpas afrekenen ?
19-03-2015, 23:32 door ben987 - Bijgewerkt: 19-03-2015, 23:38
de overheid plus de banken willen de burger graag zo snel mogelijk naar een cash-vrije samenleving manipuleren.
zodra cash geld verdwenen is,is er totale controle over de burger.
want zeg nou zelf, hoe simpel is het om een groep mensen die erg lastig zijn tegen de overheid, om hun rekening te blokkeren en die mensen op die manier eronder te krijgen ?
.
ver gezocht ? misschien wel, maar "orwell 1984" begint toch wel steeds meer gestalte te krijgen.
nu leven we nog in een (schijn)democratie, maar als brussel zo door gaat, kunnen we over 10 jaar asiel aan gaan vragen in rusland...
20-03-2015, 00:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-03-2015, 01:22 door Anoniem
Ik betaal liever contant.
DNB doet aan "wens-denken".
Als die gasten hun zin krijgen weten ze alles op voorhand te voorspellen zoals tijdstip,datum,wat ik waarschijnlijk kocht en voor hoeveel mensen. Ja dat zouden ze erg graag willen weten maar dat gaat ze niets aan.
20-03-2015, 06:59 door Anoniem
Door Anoniem: Ik betaal liever contact, dan heb ik het in de zak en niet op de bank.

Ik ook!!
20-03-2015, 08:16 door PietdeVries
Door Anoniem: Ik betaal liever contant.
DNB doet aan "wens-denken".
Als die gasten hun zin krijgen weten ze alles op voorhand te voorspellen zoals tijdstip,datum,wat ik waarschijnlijk kocht en voor hoeveel mensen. Ja dat zouden ze erg graag willen weten maar dat gaat ze niets aan.

Iedereen leest het stuk maar half - en dat komt door de kop die er boven staat, de paranoïde achtergrond hier en omdat we tegen vooruitgang zijn.

Als je goed leest (hardop? ;-) dan staat er:
Nederlanders zouden liever met hun pinpas betalen dan dat ze met contant geld afrekenen, toch vinden de meeste betalingen in winkels, horeca en dergelijke nog altijd plaats met contant geld. [...] Ondanks de voorkeur voor de pinpas blijkt dat consumenten in werkelijkheid vaker contant afrekenen.

Niks wens denken dus - DNB ziet hier iets dat mensen kennelijk niet verwachten: iedereen denkt voornamelijk te pinnen, maar de cijfers geven aan dat we meer contact betalen dan we denken.
20-03-2015, 08:18 door Overcome
De banken willen al jaren van het contante geld af want daarmee heb je een vaste waarde in handen. Een biljet van 100 euro is gewoon 100 euro waard maar de digitale variant hoeft niet perse deze waarde te hebben...

Als er íéts geen vaste waarde heeft, dan is het wel het huidige geld, fysiek of electronisch. Ons geld is gebaseerd op vertrouwen, niets meer, niets minder. De tijd dat je geld in kon wisselen voor een troy ounce aan goud ligt al een tijdje achter ons. De waarde van een 100 euro biljet is niet meer dan de waarde van het papier. Nihil dus. En dan heb ik het nog niet eens over inflatie en alles wat er bij komt kijken, waardoor reële waarde flink kan dalen.

Dat zit ook achter het hele SEPA project wat door medestanders alleen wordt uitgelegd als één betaal standaard. Ja, één standaard maar dan wel een Amerikaanse. Door deze truc is het mogelijk om heel veel virtueel geld te maken zonder dat het waarde hoeft te hebben.

Daar hebben we SEPA helemaal niet voor nodig. SEPA en kwantitatieve verruiming staan volledig los van elkaar.

Maar goed, veel mensen snappen niet dat banken en overheden niet te vertrouwen zijn

Ik geloof dat de meeste mensen langzaam maar zeker wel door hebben dat banken en de overheid er een eigen agenda op na houden. Het grote probleem is dat mensen niet geschoold zijn in financiële zaken, monetaire economie, geldstromen, het bankwezen en de invloed die al die dingen dagelijks op onze levens hebben. Heel Nederland stond ruim een jaar geleden op zijn achterste benen toen het plan van het IMF naar buiten kwam dat ze misschien 10% van het spaargeld van de burgers in 1 keer in moesten pikken. Dat kon zomaar niet! Nee, in plaats daarvan hebben we 5 jaar 2% inflatie. Weg 10% van je vermogen. Wat mij betreft zouden we al op de middelbare school verplicht economielessen moeten geven, ongeacht welk niveau. En dan heb ik het niet over wiskundige micro- en macro-economische modellen, maar standaard onderwerpen waarin zowel eenvoudige als moeilijke zaken aan bod komen als:

- Wat is geld?
- Hoe werkt een huishoudboekje?
- Hoe werken kredieten?
- Hoe komt onze overheid aan haar geld?
- Hoe werkt de Fed/ ECB/ DNB?
- Wat is inflatie?
- Hoe werken aandelen/ obligaties/ waardepapieren?
- Hoe werkt globalisering door op onze economie?
- Wat is het effect van politieke stromingen op onze economie?

Als ik zie waar ik mijn tijd op de midddelbare school allemaal aan heb verdaan.. man man. Echt heel nuttig geweest, hoe de vierde volksoproer in Klein-Azië heeft doorgewerkt in de eigenschappen van Korinthische kunst, maar het zelfstandig kunnen formuleren van antwoorden op bovenstaande vragen zijn m.i. iets relevanter.
20-03-2015, 09:44 door _R0N_
Als straks, zoals de Rabobank voorspelt heeft, geld op de bank laten staan geld gaat kosten ipv opleveren (negatieve rente) gaan mensne meer geld opnemen en contant betalen, winkeliers gaan meer geld in kas houden omdat op de bank zetten meer geld kost.
20-03-2015, 11:26 door john west
Door _R0N_: Als straks, zoals de Rabobank voorspelt heeft, geld op de bank laten staan geld gaat kosten i.p.v opleveren (negatieve rente) gaan mens meer geld opnemen en contant betalen, winkeliers gaan meer geld in kas houden omdat op de bank zetten meer geld kost.

Inderdaad wie zet op den duur nog geld op de bank ?
Ze krijgen het gratis van de ECB,gevolg geen of weinig rente of kosten,wie er beter van worden de Banken en Aandeelhouders
want die gaan gokken op de beurzen.
Dus de rijken worden rijker en de armen worden armer en meer werkelozen dank zij de ECB.
Want de groot kapitalisten blijven op hun geld zitten, en dat creëert geen gezonde samenleving.
20-03-2015, 18:12 door Anoniem
als de negatieve rente geheven worden dan ontstaan er een banken run en vallen de banken om iedereen is zijn geld kwijt (op dat moment als je aankopen wilt doen) en een hele gedoe om aan je geld te komen en er geld een maximum garantstelling.

en wie gaat het allemaal betalen ? juist ja de belastingbetaler.

en dan willen ze verzekeringen doordrukken als je geskimd bent en je rekening leeg geroofd wordt.

de 4% die de belasting hanteert op vermogen (vermogen belasting) als je de grens overschrijd.

banken hebben storingen kan niet pinnen of internet bankieren ook mobiel bankieren ligt er uit en dan kan je niet bij je geld komen. ook hebben ze last van pin storingen.

dus is de oude sok de beste oplossing voor alle genoemde problemen zijn dan opgelost.
23-03-2015, 12:59 door Anoniem
Tja, een deel van de economie schijnt zwart te zijn. Zwart pinnen is onmogelijk...

;-)
23-03-2015, 13:39 door Anoniem
Wij hebben een winkel en sommige klanten (gelukkig niet veel) komen met een flink bedrag aan contanten rechtstreeks van de bank om contant te betalen. Waarna we weer 6,5 euro mogen dokken om het weer bij de bank te storten. Ik snap die klanten echt niet. Gelukkig hoeven we steeds minder contant geld af te storten en wordt bij ons steeds meer per pin betaald!
24-03-2015, 22:22 door Anoniem
Waarom zou ik willen pinnen? Cash is sneller, geen privacy-gedonder en het werkt altijd.
Wat nou? Pinnen vooruitgang? Ik ben voor vooruitgang. Laten we de PIN pas afschaffen en naar iets veel handigers als cash geld gaan. Ik doe mee!
24-03-2015, 22:24 door Anoniem
Door Anoniem: Wij hebben een winkel en sommige klanten (gelukkig niet veel) komen met een flink bedrag aan contanten rechtstreeks van de bank om contant te betalen. Waarna we weer 6,5 euro mogen dokken om het weer bij de bank te storten. Ik snap die klanten echt niet. Gelukkig hoeven we steeds minder contant geld af te storten en wordt bij ons steeds meer per pin betaald!
Ik snap die klanten maar al te goed. Het gaat niemand ene donder aan waar ik mijn geld uitgeef. Het gaat de winkel geen ene donder aan wie ik ben en wat mijn rekening nummer is. Waarom zou ik pinnen? Waar zit het voordeel voor mij?
19-05-2015, 20:57 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wij hebben een winkel en sommige klanten (gelukkig niet veel) komen met een flink bedrag aan contanten rechtstreeks van de bank om contant te betalen. Waarna we weer 6,5 euro mogen dokken om het weer bij de bank te storten. Ik snap die klanten echt niet. Gelukkig hoeven we steeds minder contant geld af te storten en wordt bij ons steeds meer per pin betaald!
Ik snap die klanten maar al te goed. Het gaat niemand ene donder aan waar ik mijn geld uitgeef. Het gaat de winkel geen ene donder aan wie ik ben en wat mijn rekening nummer is. Waarom zou ik pinnen? Waar zit het voordeel voor mij?
helemaal juist ik koop niets maar dan ook niets in een winkel of waar dan ook waar ik alleen kan pinnen ik wil en zal alleen cash betalen en ik vindt dat de mensen die anderen van alles door de strot willen duwen om wat voor redden dan ook lekker met een bootje op de ocean moeten gaan dobberen
19-05-2015, 20:59 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom zou ik willen pinnen? Cash is sneller, geen privacy-gedonder en het werkt altijd.
Wat nou? Pinnen vooruitgang? Ik ben voor vooruitgang. Laten we de PIN pas afschaffen en naar iets veel handigers als cash geld gaan. Ik doe mee!
als je dat niet wilt waarom begin je dan geen webwinkel mischien omdat het cash geld ook lekker is
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.