image

Apple verwijdert antivirus-apps uit App Store wegens misleiding

vrijdag 20 maart 2015, 14:50 door Redactie, 7 reacties

Apple heeft verschillende antivirus-apps uit de iOS App Store verwijderd omdat de omschrijving misleidend was en klanten kon laten denken dat er virussen voor het besturingssysteem zijn, zo beweert één van de getroffen anti-virusbedrijven. Woensdag kwam virusbestrijder Intego met het bericht dat het programma VirusBarrier door Apple was verwijderd. Hierdoor kunnen gebruikers geen programma-updates meer ontvangen, omdat die via de App Store lopen. Virusdefinities worden nog wel bijgewerkt, omdat dit via een ander kanaal gaat.

VirusBarrier is een app die bestanden op iPads, iPhones en iPods kan scannen, zoals e-mailbijlagen. "Je iOS-apparaat kan als een gateway voor malware en virussen dienen. Besmette bijlagen kunnen naar je computer, je vrienden of familie en collega's worden gestuurd", aldus de omschrijving. Volgens Intego was de actie van Apple niet alleen tegen het bedrijf gericht, maar zouden verschillende bedrijven de dupe zijn geworden. Tegenover MacRumors verklaart de CEO van Intego dat Apple de omschrijving van de app misleidend vond, omdat het klanten zou kunnen laten denken dat er virussen voor iOS in omloop zouden zijn.

Intego ging tegen het verwijderen in beroep. "We waren zo duidelijk als mogelijk dat dit geen scanner was, dat het e-mailbijlagen en cloudbestanden scande." Ondanks deze uitleg besloot Apple de app niet terug te plaatsen. Waarom Apple de apps heeft verwijderd is onbekend. Vorig jaar besloot Intego zelf VirusBarrier uit de Mac App Store te verwijderen, omdat het niet mogelijk was een scanner aan te bieden die aan de verwachtingen van gebruikers zou voldoen.

Reacties (7)
20-03-2015, 16:42 door Anoniem
http://www.vn.nl/upload_mm/d/d/a/37766_struis.jpg
nuff said
20-03-2015, 17:15 door Anoniem
Tja er is ook geen echt denderend antivirus programma voor Ios apparaten,het is allemaal zooi.
Jammer dat Avast geen versie heeft voor Ios dat is nog de minst beroerde.
20-03-2015, 18:56 door Anoniem
Misleading or truly dangers!

The story of the mysterious hysterious dooms of the secretly waiting and soon coming final big deadly Mac attack !

Anti Mac monster malware products to prevent this idea of the upcoming end of your Mac

Mac Premium Bundle X8 , 70 euro per jaar
Mac Internet Security X8 , 40 euro per jaar
Mac Washing Machine , 30 euro
Mac Washing Machine Secure X8 , 56 euro per jaar
Family Protector , 3 mac's 80 euro per jaar


Smijten met euro's maar. Koop ze beter allemaal tegelijk, je weet maar nooit!
Snel, voordat het te laat is!
See that big green Mac worm coming, Aaaaaaaaahhhh....

Okay, als je echt niet meer weet wat je met je geld aan moet, stop dan die Mac in Integoos wasmasjien, laat ze eindeloos samen lekker draaien!
Dat geld storten op de rekening van een willekeurig goed doel naar keuze of een ontwikkelaar die het geld beter kan gebruiken is wellicht een nuttiger idee. Dan neem je daarna als compensatie een paar goede gratis of free donationware Mac producten, iets 'minder luxe' dan een duur alles-in-een product.
Voor de meeste Mac gebruikers meer dan afdoende, want wat was eigenlijk de laatste (en eerste?) keer dat je überhaupt Mac malware op je systeem aantrof?

Diverse AV producenten lopen voorop met Mac gebruikers te waarschuwen en bang te maken voor vanuit Windows geëxporteerde commercieel aantrekkelijke ideeën over mogelijke dreigingen die er voor de Mac nog helemaal niet zijn.
Voor dreigingen die je niet of nauwelijks tegenkomt of voor dreigingen die je in veel gevallen met instellingen op je Mac, gezond verstand en wat andere meestal gratis aanvullingen ook kan organiseren.

Helemaal niets doen aan security, ja dat is de andere kant opkijken en niet verstandig.
Het beetje rottigheid dat er voor de Mac is, is beter te vermijden.
Voor dat beetje rottigheid dat er is heb je Intego niet perse nodig.

Waar je al ver mee komt is de zelf wat moeite te nemen die je hoort te nemen als je je Mac of programma's gaat gebruiken.
Neem de moeite de voorkeuren van je Mac goed in te stellen.
Doe dat ook voor je browser en kijk naar browser oplossingen/extensies, doe hetzelfde voor je email programma, kijk naar een een gratis Aveetje dat naar behoren presteert, en eventueel naar een extra outbound firewall als oplossing voor je poort beheer.

Let wel, tegen desinteresse en onzorgvuldig gedrag is het beste security product niet opgewassen.
Steek er dus wat moeite in, de beloning is het overbodig teveel besteedde geld dat het je scheelt.
En een overdaad aan irreële angsten.
Overweeg het eens.

Komt er een nieuw OS X uit?
Sla dan gauw over de scareware artikelen uit de achterlijke Intego serie over met titels als,
"What to do if your mac cant run OS X ..."

Dit soort artikelen gaan niet in op echte Mac security maar drijven vooral op bangmakerij en het gebruikers ertoe te bewegen geld uit te geven aan nieuwe apple en Intego producten, Mac gebruikers over te laten stappen naar andere producten en nodeloos energie te vragen en te verspillen.
Best jammer eigenlijk van een leverancier die wel allang ervaring heeft met software maken voor het Apple platform en wat meer kennis zou moeten kunnen hebben en op zinnige wijze tentoonspreiden aangaande Mac's.

Intego, steeds goedkoper, niet meer te onderscheiden van de 'AV pc boer nu ook voor de Mac' concurrenten.
Die iOs app was natuurlijk louter goed bedoeld, he Apple toch.
Lees elk verhaal van elke commerciële Av leverancier minstens twee keer, haal eerst de marketing er maar eens uit en kijk dan wat er nog aan inhoud overblijft en vergeet tot slot vooral niet te kijken naar wat er niet staat.
20-03-2015, 19:16 door Anoniem
Avast?

Dit gebeurt er wanneer je met het Avast MitM (man in the middle) security certificaat van een https site bezoekt met een ongeldig certificaat.
http://www.thesafemac.com/wp-content/uploads/2015/02/Avast-cert-fail.png
Een ongeldig certificaat wordt door Avast gewoon goedgekeurd!
Kleinigheidje?

Het bijbehorende artikel op TheSafeMac oogt wellicht wat anti Avast, dat is echter niet zomaar ontstaan.
Want hoewel Avast goed scoort in de tests heeft Avast met haar scanner voor de Mac een historie van foutjes en onhebbelijkheden, vele false positives en het meeleveren van adware bijvoorbeeld.

Beste scan resultaten zegt dus zeker niet alles en de wijze waarop avast medewerkers zich op fora mengen ook niet erg getuige de verhitte discussie onder het artikel.
http://www.thesafemac.com/avasts-man-in-the-middle/
20-03-2015, 22:37 door Anoniem
In het kader van blijven opletten - de Mac malware actualiteiten een beetje in de gaten blijven houden

https://tweakers.net/nieuws/102033/lek-in-os-x-maakt-onder-meer-xcode-icloud-imovie-office-en-dropbox-kwetsbaar.html

Straffer leesvoer ;)
https://www.virusbtn.com/virusbulletin/archive/2015/03/vb201503-dylib-hijacking

What can you do als er nog geen patches oplossingen door anderen zijn bedacht?
Users may wonder what they can do to protect themselves. First, until Gatekeeper is fixed, downloading untrusted, or even legitimate software via insecure channels (e.g. via the Internet over HTTP) is not advised. Refraining from this will ensure that remote attackers will be unable to gain initial access to one’s computer via the attack vector described in this paper. Due to the novelty of dylib hijacking on OS X, it is unlikely (though not impossible) that attackers or OS X malware are currently abusing such attacks locally.
En je downloads controleren op overeenkomstige meegeleverde hashes!

Wat ook kan is zijn detectie appje draaien om te analyseren welke programma's kwetsbaar zouden kunnen zijn (niet uit de app store, wel over https maar weer geen geen sha hash) om vervolgens eventueel nog eens deze app te herbeoordelen (verwijderen en een nieuwe download als dat zin heeft?).

De Dylib Hijack Scanner
https://objective-see.com/products/dhs.html


P.s.!
Opgepast met de Mac Malware page waar hij Mac malware aanbiedt!
Daar zit nasty Mac malware tussen, ga dat niet zomaar uit nieuwsgierigheid lopen downloaden, uit zitten pakken en verder ...!
(Ironisch) Tenzij je op wat ongelukkige risicovolle manier wil testen of je Av scanner ze herkent (ben je wel gelijk de pineut als dat niet zo is, weet niet uit mijn hoofd of ze allemaal door Xprotect van je Mac worden tegengehouden.).
Gevalletje beter niet downloaden en uitpakken als het niet hoeft.
21-03-2015, 18:33 door Anoniem
Censuur op de Appstore (door Apple) is natuurlijk gewoon fout.

Maar, wat dit artikel betreft, je iPad/iPhone gebruiken om virussen te scannen die alleen gevaarlijk zijn op een Laptop/PC (en niet op iOS) is natuurlijk belachelijk/geld verkwisting/de mensen voor de gek houden...
Besteed het geld dan gelijk aan een virus scanner op je PC.
22-03-2015, 23:14 door GerBNL
Goed zo Apple!

Onzin apps mogen best geweerd worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.