image

Spanje gaat Russische cybercrimineel aan VS uitleveren

dinsdag 24 maart 2015, 11:56 door Redactie, 2 reacties

De Spaanse autoriteiten zullen een Russische cybercrimineel die vorig jaar werd aangehouden aan de Verenigde Staten uitleveren. De man wordt verdacht van het hacken van de online ticketsite StubHub.com en zou met de creditcards van gebruikers vervolgens tickets hebben gekocht.

In totaal zouden meer dan 1600 StubHub-accounts zijn overgenomen. Eén van de verdachten in deze zaak zou met de gekaapte accounts meer dan 3500 tickets voor allerlei concerten en sportwedstrijden hebben gekocht. De tickets werden naar handlangers in de VS doorgestuurd, om die vervolgens een aantal uren voor het evenement door te verkopen. De schade zou minstens 1 miljoen dollar bedragen.

De Russische ambassade in Madrid en de advocaat van de man hadden nog geprobeerd om de uitlevering te voorkomen, zo meldt The Moscow Times. Inmiddels heeft ook het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken aan Spanje gevraagd om de Rus niet uit te leveren. Volgens het ministerie zou de man in de VS met "fysieke druk" te maken kunnen krijgen, zo laat het Russische persbureau TASS weten.

Reacties (2)
24-03-2015, 12:39 door Anoniem
Dus is'ie nou om zijn hoedkleur uitgeleverd? Hebben ze die wel netjes en objectief vastgesteld?
24-03-2015, 16:57 door Anoniem
Uitlevering aan de vs wens ik mijn ergste vijand nog niet toe .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.