image

Tor gaat gebruik van verborgen websites bevorderen

dinsdag 31 maart 2015, 13:33 door Redactie, 4 reacties

Het Tor-netwerk biedt gebruikers niet alleen de mogelijkheid om hun IP-adres te verbergen, ook het draaien en bezoeken van verborgen websites en services behoort tot de mogelijkheden. En het is deze functionaliteit van Tor die de ontwikkelaars nu breder onder de aandacht willen brengen.

Via de verborgen websites en services, op het Tor-netwerk als hidden services aangeduid, kunnen mensen anoniem en veilig informatie delen. Zo maken bloggers, activisten, journalisten en organisaties in onder andere totalitaire regimes er gebruik van. Kranten als de Washington Post en mensenrechtenorganisaties als Amnesty International gebruiken ze weer om gelekte informatie te ontvangen. "De potentie van hidden services is gigantisch en veel moet er nog verkend worden", aldus de Tor-ontwikkelaars. Ze willen de technologie daarom voor een groter publiek toegankelijk maken.

De Tor-ontwikkelaars zien voor hidden services namelijk een belangrijke rol weggelegd als het gaat om de toekomst van veilige communicatie. Om dit te realiseren zullen de toepassingen van hidden services moeten worden vergroot, moet er mobiele ondersteuning voor mobiele apps komen en zal uiteindelijk ook het aantal mensen dat hidden services gebruikt moeten groeien. Op dit moment is ongeveer 4% van het Tor-verkeer afkomstig van hidden services. Om te bepalen waar de nadruk op komt te liggen zal er een crowdfundingcampagne worden gestart.

Daarbij zoekt het Tor Project naar ideeën voor hidden services om te crowdfunden. Inmiddels zijn er drie ideeën bedacht, waaronder een informatiepaneel voor de beheerders van hidden services en hidden services waar anonimiteit niet voorop staat maar snelheid. In dit geval zal de hidden service de eigen anonimiteit niet belangrijk vinden, maar wel dat bezoekers anoniem en veilig via het Tor-netwerk verbinding kunnen maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om initiatieven van Facebook en Reddit om ook op het Tor-netwerk actief te zijn. Andere ideeën zijn via deze pagina aan te reiken.

Reacties (4)
31-03-2015, 20:57 door Anoniem
Tor is een communicatienetwerk voor criminelen wat je in theorie ook voor nobele doeleinden zou kunnen inzetten.
Ik denk dat er vooral gewerkt zou moeten worden aan mogelijkheden om Tor verkeer te blokkeren zodat dit netwerk
gescheiden kan worden van het internet wat goedwillenden gebruiken. Dat is geen probleem want de mensen die
er op willen kunnen dan nog keurig bij de hidden services, dus iedereen blij. Maar dan hebben we tenminste geen
last meer van de oplichters die zich achter Tor verschuilen voor de rest van de wereld.

Ik weet wel dat er een DNSBL bestaat voor Tor exit nodes, maar eigenlijk wil je iets hebben wat gewoon op pakketbasis
kan firewallen. Maar hoe?
01-04-2015, 12:21 door Anoniem
Door Anoniem: Tor is een communicatienetwerk voor criminelen wat je in theorie ook voor nobele doeleinden zou kunnen inzetten.
Tor is een communicatienetwerk voor nobele doeleinden die je in theorie ook voor criminele activiteiten zou kunnen inzetten.
01-04-2015, 12:25 door Anoniem
Door Anoniem 20:57: Tor is

<KNIP>

hoe?

Dat is aardig van het Torproject!

Hebben ze nu speciaal voor types als jij, die wel van alles met een verdwaalde natte vinger beweren maar niet onderbouwen, een informatieve flyer uitgebracht.
Voor als lezen op de internetpagina's van torproject zelf teveel moeite was.

Flyer download link
https://gitweb.torproject.org/user/karsten/tor-brochure.git/plain/tor-brochure.pdf
('balen' voor je, wel weer in het engels).

"Tor-flyer voor politie en burgers over anoniem internet"
https://www.security.nl/posting/423711/
01-04-2015, 16:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Tor is een communicatienetwerk voor criminelen wat je in theorie ook voor nobele doeleinden zou kunnen inzetten.
Tor is een communicatienetwerk voor nobele doeleinden die je in theorie ook voor criminele activiteiten zou kunnen inzetten.

Bittorrent netwerk is ook een mooi netwerk (waar Windows 10 gebruik van gaat maken voor zijn updates) waar crimininele activiteiten (als downloaden van een tv serie film ben je gelijk crimineel tegenwoordig)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.