image

Vijf procent Google-bezoekers besmet met adware

woensdag 1 april 2015, 09:54 door Redactie, 2 reacties

Meer dan vijf procent van alle mensen die websites van Google bezoekt is met adware besmet en binnen deze groep heeft tenminste de helft twee of meer "ad injectors" geïnstalleerd. Het gaat dan om software die advertenties op websites injecteert of vervangt. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië dat op 1 mei zal worden gepubliceerd, maar waarvan Google de belangrijkste details nu al online heeft gezet.

Volgens de internetgigant zijn ad injectors een groot probleem. Het gaat dan om gebruikers van zowel Windows als Mac, die met Internet Explorer, Firefox of Chrome werken. De adware wordt vaak gebundeld met andere programma's of via advertenties aangeboden. Google ontving sinds januari van dit jaar al meer dan 100.000 klachten van Chrome-gebruikers over advertenties die werden geïnjecteerd. Het is daarmee het meestvoorkomende probleem waar gebruikers over klagen.

De onderzoekers ontdekten verder 192 misleidende Chrome-extensies waar 14 miljoen mensen slachtoffer van waren geworden. Verder blijkt dat 34% van de Chrome-extensies die advertenties injecteert als malware is te classificeren. Om internetgebruikers tegen adware en andere ongewenste software te beschermen waarschuwt Google Chrome-gebruikers sinds eind februari voor websites waar deze programma's worden aangeboden. Vorige week maakte Google deze mogelijkheid ook beschikbaar voor Mozilla, Apple en andere partijen.

Image

Reacties (2)
01-04-2015, 12:54 door Anoniem
Adware, ad-injectors, toolbars

Dat soort nieuws is echt totaaaal niet besteed aan lezers van security.nl.
Is gewoon echt niet interessant, want lezers hier hebben daar helemaal geen last of kennis van.
Kijk maar wat je aan reacties krijgt als je er voor de inzichtelijke aardigheid over begint.

Niet de moeite om te lezen natuurlijk, wel vooral laten weten het niet interessant te vinden, dat dan weer wel.
Niet interessant hoor!

https://www.security.nl/posting/423306/Ongewenste+Toolbars+bij+Software

O,o,o,ooo
;)
01-04-2015, 21:48 door Eric-Jan H te D
Wat zijn Google-sites en wat heeft dit met de infecties te maken. Verder is het natuurlijk van belang of er gebruikers zijn die nooit "Google-sites" bezoeken en in hoeverre zij besmet zijn. En ook is het uiterst interessant om te weten hoe het komt dat 95% van deze "Google-sites" bezoekers hier niet mee geïnfecteerd is.

Ik weet één ding: sinds ik Chrome met Adblock gebruik heb ik geen last meer van al die adsense ea meuk waar ik onder IE wel last van had. En de stroom pop-ups is ook helemaal opgedroogd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.