image

Google laat Firefox en Safari ongewenste software blokkeren

woensdag 25 maart 2015, 08:30 door Redactie, 6 reacties

Nadat eerder Google Chrome gebruikers al voor websites met ongewenste software waarschuwt heeft Google deze mogelijkheid nu ook voor Firefox en Safari beschikbaar gemaakt. Google biedt aan andere partijen de Google Safe Browsing API aan. Via deze interface maken Firefox en Safari bijvoorbeeld gebruik van informatie die Google over phishingsites en malwaresites heeft.

Via de Safe Browsing API zouden wereldwijd 1,1 miljard mensen worden beschermd. Google heeft de informatie die het via de interface aan andere partijen doorgeeft nu uitgebreid met een overzicht van websites die ongewenste software aanbieden. Het gaat dan om software die invloed op het internetgebruik heeft, bijvoorbeeld door het aanpassen van de startpagina of het tonen van extra advertenties op websites. Of Firefox en Safari hun gebruikers ook voor ongewenste software gaan waarschuwen of dat dit automatisch via de API gebeurt is nog onbekend.

Image

Reacties (6)
25-03-2015, 09:32 door Anoniem
Het klinkt zo leuk, maar effectief blokkeert google op jouw browser wat google ongewenst vindt. Je zijn namelijk zo terughoudend met informatie (en zo opdringerig met hun "bescherming") dat je zelf geen practische afweging kan maken.

Dat is heel geniepig want als je toch doorgaat en het gaat mis dan krijg je vingerwijzerij terug "had het nou niet gedaan" terwijl je dus een afweging moet maken op veel te weinig informatie. Google zit er zelf vaak genoeg naast met hun beschuldigingen dat je best onterecht van je favoriete websites afgehouden kan worden. Als in, dat is mij ook meermaals gebeurd.

(Detail: Ik gebruik geen windows en ben dus ongevoelig voor windows-specifieke malware. Google maakt ook daar geen onderscheid. Ze vertellen niet waarom ze waarschuwen en ik moet dus maar gokken.)
25-03-2015, 10:12 door Anoniem
En op die manier komt vrijwel alle surfgedrag bij google langs, ook niet onbelangrijk voor het profileren van de mensheid
25-03-2015, 11:05 door johanw
Niet dat ik dit soort zaken gebruik, maar als ze echt nuttig willen zijn laat ze dan rotzooi als Ask.com e.d. blokkeren.
25-03-2015, 14:15 door regulator
Face it , privacy heb je niet meer , en t word alleen erger
25-03-2015, 15:43 door Anoniem
Door regulator: Face it , privacy heb je niet meer , en t word alleen erger

Door mensen die dit geloven en er ook naar handelen wordt het er niet beter van, eerder veel slechter!
Je probeert anderen namelijk te overtuigen van iets negatiefs en speelt daarmee de privacyschenders in de kaart!

Voor het bewaken van je privacy heb je een eigen verantwoordelijkheid die je zelf moet nemen en waar je zelf op vele vlakken wel nog positief resultaat kunt behalen.

Niet handelen naar die verantwoordelijkheid en mogelijkheden die je nog wel hebt is een vorm van nihilisme, maar waarschijnlijk gewoon een vergaande vorm van luiheid en gemakzucht of desinteresse.

Aan jou de keus die er is.
Maak eens een positieve keuze en handel ernaar!
25-03-2015, 19:13 door Anoniem
Het is duidelijk waarom.
Lees " of het tonen van extra advertenties op websites." Dat zal de belangrijkste reden zijn. Inkomsten!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.