image

Tor-flyer voor politie en burgers over anoniem internet

woensdag 1 april 2015, 11:45 door Redactie, 1 reacties

Dagelijks maken honderdduizenden mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun online identiteit en privacy te beschermen. Toch is er nog veel onduidelijk over de werking van het Tor-netwerk en het belang van online anonimiteit. Daarom heeft het Tor Project verschillende informatieve flyers (pdf) voor politie en burgers gemaakt waarin de werking van het Tor-netwerk en het belang van anoniem internet worden uitgelegd.

Via het Tor-netwerk kunnen gebruikers hun IP-adres verbergen en bijvoorbeeld "verborgen" websites bezoeken die alleen via het Tor-netwerk toegankelijk zijn. De afgelopen maanden zijn verschillende van deze websites door de autoriteiten uit de lucht gehaald. De meest Tor-gebruikers zijn gewone burgers die de controle over hun privacy willen houden, zo laat het Tor Project in de flyer voor politie en opsporingsdiensten weten.

Daarnaast wordt het netwerk ook gebruikt door journalisten, activisten en mensen in landen met totalitaire regimes of internetcensuur. Ook is het handig voor politie en undercoveroperaties. Zo gebruiken opsporingsdiensten zelf ook het Tor-netwerk voor hun onderzoek. "Door de identiteit en locatie van onderzoekers te verbergen kan Tor een waardevolle tool voor succesvolle online undercoveroperaties zijn", zo laat de flyer weten.

Ook is er een flyer voor burgers gemaakt waarin het belang van anoniem internet en online vrijheid wordt uitgelegd. Volgens het Tor Project ligt anonimiteit onder vuur als nooit tevoren, waardoor de mogelijkheid om informatie op internet vrij te delen wordt ondermijnd. "Landen monitoren zowel elkaar als hun burgers, blokkeren websites, kijken naar de inhoud van verkeer en beperken belangrijk wereldnieuws." Organisaties die zich met internetvrijheid bezighouden kunnen de flyers ook bestellen.

Image

Reacties (1)
01-04-2015, 12:15 door Anoniem
Let op nieuwe updates Torbrowser beschikbaar!

Als je hem al gebruikt wordt je ervoor gewaarschuwd, had je hem gedownload maar nog niet in gebruik, dan een nieuwe versie downloaden.

* Standaard Torbrowser 4.0.6 - link met hashes
https://dist.torproject.org/torbrowser/4.0.6/

* Alfa Torbrowser 4.5a5 met nieuwe features - link met hashes
https://dist.torproject.org/torbrowser/4.5a5/

Deze versie is ondanks het 5 nummer ook gebaseerd op de nieuwe recente Firefox ESR 31.6.0 van 24 maart.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.