image

Virusscanners voor Android laten bijna niets door

woensdag 1 april 2015, 12:07 door Redactie, 2 reacties

Virusscanners voor Android laten bijna geen malware door, zo blijkt uit een test van Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives. In totaal werden een dozijn mobiele anti-viruspakketten voor Android met ruim 4500 kwaadaardige apps getest. Het gaat onder andere om malware die sms-codes voor internetbankieren steelt, sms'jes naar dure telefoonnummers stuurt of andere activiteiten op het toestel uitvoert.

De mobiele virusscanners van Antiy en Qihoo wisten als enige 100% van de kwaadaardige apps te detecteren. Zeven andere apps scoren echter 99% en zelfs de slechtst presterende scanner weet nog altijd 94,7% van de mobiele malware te detecteren. Verder werd er ook getest met 200 schone applicaties. Alleen de mobiele virusscanner van Avast sloeg één keer ten onrechte alarm en dacht dat een schone app met malware was besmet.

De vraag blijft echter hoe groot de kans op mobiele malware daadwerkelijk is. Volgens AV-Comparatives hangt dit van verschillende factoren af. Wie in het westen alleen officiële stores gebruikt, zoals Google Play, loopt een veel kleiner risico dan bijvoorbeeld in China, waar veel geroote en onofficiële app stores zijn te vinden. De kans op het installeren van een gevaarlijke app neemt daardoor toe.

Reacties (2)
01-04-2015, 20:05 door Eric-Jan H te D
Als Black Hat ben ik natuurlijk enorm verheugd dat het "Bijna niets" is.
07-04-2015, 11:43 door Anoniem
Een geroote appstore? Wat is dat? Een geroote telefoon zegt me wel wat, maar een appstore die geroote is?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.