image

WordPress-sites leiden naar besmette Pirate Bay-kloon

donderdag 2 april 2015, 12:15 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers van Malwarebytes hebben verschillende gehackte WordPress-sites ontdekt die bezoekers ongemerkt doorsturen naar een kloon van de populaire torrentsite The Pirate Bay. Daar wordt vervolgens geprobeerd om via een recent gepatcht lek in Adobe Flash Player malware te verspreiden.

De website is opgezet via "The Open Bay project", een initiatief waarmee iedereen met minimale technische kennis een "kopie" van de The Pirate Bay online kan zetten. De website is echter voorzien van de Nuclear-exploitkit. Deze exploitkit maakt misbruik van een beveiligingslek in Flash Player dat eind januari door Adobe werd gepatcht. In het geval bezoekers van de WordPress-sites deze update missen kunnen ze door een banking Trojan besmet raken.

Dit is een Trojaans paard dat probeert om geld van online bankrekeningen te stelen. De WordPress-sites zijn zelf ook niet up-to-date en blijken een verouderde versie van de RevSlider-plug-in te draaien. Onlangs werd al bekend dat er duizenden WordPress-sites via een kwetsbare versie van deze plug-in zijn gehackt.

Reacties (1)
02-04-2015, 14:09 door B3am
Outdated WordPress meets outdated Flash player.

Verder geen nieuws?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.