image

OM eist taakstraf tegen identiteitsdief die provider oplichtte

vrijdag 3 april 2015, 11:53 door Redactie, 0 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft een taakstraf van 170 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden geëist tegen een man die gegevens van andere mensen gebruikte om telefoons bij een telecomaanbieder aan te vragen. Het gaat om een 29-jarige man uit Almelo die het callcenter van de provider belde en zich als bestaande klant voordeed. Vervolgens sloot hij een abonnementsverlenging af, waardoor hij recht had op een nieuwe telefoon.

Het nieuwe toestel liet de man bezorgen op het adres van een medeverdachte die voor de ontvangst van het toestel een geldbedrag kreeg. De man heeft dit in totaal twintig keer geprobeerd. Vijftien toestellen zijn er daadwerkelijk geleverd. Een vrouwelijke medeverdachte heeft hij ingezet om te bellen als de bestaande klant een vrouw was. De schade voor de provider was ruim 9.000 euro.

Volgens de officier van justitie heeft de man met zijn handelen bestaande klanten gedupeerd, omdat zij geen nieuwe telefoon meer kunnen krijgen en vastzitten aan een door de verdachte afgesloten verlenging van het abonnement. Ook de schade voor de provider noemt de officier aanzienlijk. Los van het schadebedrag heeft het namelijk ook invloed op de procedure voor het afsluiten van abonnementen.

Tegen de 31-jarige mannelijke medeverdachte uit Almelo is 80 uur werkstraf geëist, waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en tegen de 34-jarige vrouw uit Almelo 30 uur assertiviteitstraining en 60 uur werkstraf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.