image

Tiener bekent inbraak en datadiefstal bij Microsoft

vrijdag 3 april 2015, 14:43 door Redactie, 0 reacties

Een 19-jarige Amerikaan heeft bekend te hebben ingebroken op de computernetwerken van Microsoft, Epic Games Valve Corporation en Zombie Studios om daar nog niet uitgebrachte software, broncode, handelsgeheimen, auteursrechtelijk beschermd materiaal en andere vertrouwelijke informatie te stelen.

Bij elkaar zou er voor meer dan 100 miljoen dollar aan intellectueel eigendom en bedrijfseigen data zijn gestolen. De tiener werkte tussen de lente van 2012 en april 2014 met verschillende handlangers samen om toegang tot de computernetwerken te krijgen en daar allerlei data te stelen. Het ging onder andere om informatie met betrekking tot spellen als Call of Duty: Modern Warfare 3 en Gears of War 3, alsmede de broncode, technische specificaties en gerelateerde informatie van de Microsoft Xbox One spelcomputer, die op dat moment nog moest verschijnen.

De tiener bekende voor de rechter dat hij schuldig was aan het inbreken en stelen van inloggegevens en intellectueel eigendom. Op een gegeven moment verstuurde de Amerikaan een databasebestand met ruim 11.000 inloggegevens, dat hij bij één van de bedrijven had gestolen, naar een handlanger. De rechter zal op 29 juli van dit jaar vonnis wijzen. Eerder bekenden in deze zaak al een 28-jarige en 30-jarige Amerikaan en een 22-jarige Canadees schuld. Zij zullen hun vonnis deze en volgende maand horen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.