image

Microsoft waarschuwt IT-afdeling voor Server 2003-deadline

vrijdag 3 april 2015, 14:59 door Redactie, 2 reacties

Nog drie maanden en dan stopt Microsoft de ondersteuning van Windows Server 2003/R2, maar ook in Nederland zijn er nog altijd bedrijven die nog altijd niet naar een nieuwer besturingssysteem zijn gemigreerd. Bedrijven die soms een afwachtende houding nemen en verantwoordelijkheden afschuiven, zo meldt Microsoft Nederland. Volgens de softwaregigant is het echter de IT-afdeling die initiatief moet nemen en de verschillende partijen bij elkaar moet brengen om de juiste migratiekeuze te maken.

Bedrijven moeten hierbij wel opschieten, want de deadline van 14 juli nadert snel. Webshops of winkeliers die na deze datum nog Windows 2003-servers gebruiken om betalingen af te handelen voldoen dan niet meer aan Payment Card Industry compliance-standaarden. Ook kan de veiligheid en integriteit van deze systemen volgens Microsoft niet worden gegarandeerd, aangezien er geen beveiligingsupdates meer voor gevonden kwetsbaarheden zullen verschijnen. Het gevolg is dat creditcardmaatschappen als Visa en Mastercard kunnen weigeren om nog langer zaken met deze bedrijven te doen.

"Het is daarom nu tijd voor actie. Een veelvoorkomende valkuil is dat afdelingen op elkaar gaan wachten of de verantwoordelijkheid naar elkaar afschuiven. Dat zien we ook bij kleine of middelgrote bedrijven die een externe IT-leverancier hebben ingeschakeld voor beheer en onderhoud", zegt Microsofts Jeffrey Vermeulen. Het is volgens hem aan de IT-afdeling om de impasse te doorbreken, terwijl bij outsourcing de leverancier hierin een belangrijke taak heeft. "Op elkaar wachten en met de vinger wijzen heeft weinig zin."

Reacties (2)
03-04-2015, 19:53 door Anoniem
Ik heb ook een paar klantjes die nog moeten. En zoals vaak, heeft het vaak met geld te maken. Vaak wordt er geen budget voor IT gedaan, en dan wordt zoals dit altijd overgeslagen.... Gelukkig kan ik ze in de zomer alsnog omzetten..
04-04-2015, 13:36 door Anoniem
Microsoft heeft nog meer geld nodig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.