image

KPN lanceert beveiligde Blackphone op 15 april

donderdag 9 april 2015, 16:30 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 10-04-2015, 09:56

KPN zal volgende week woensdag de beveiligde Blackphone op de Nederlandse markt lanceren. De Blackphone is een op privacygerichte smartphone, ontwikkeld door het beveiligingsbedrijf Silent Circle. Als besturingssysteem gebruikt het toestel het op Android-gebaseerde PrivatOS. Daarnaast wordt de smartphone met allerlei privacy-applicaties geleverd die de gebruiker meer controle over zijn communicatie moeten geven.

Vorig jaar besloot KPN vanwege performance- en compatibiliteitstesten op het KPN-netwerk de uitrol van de Blackphone te verschuiven naar dit jaar. Aanstaande woensdag 15 april is het echter zover en zal het toestel tijdens de Cyber Security Week van de The Hague Security Delta in Den Haag worden gelanceerd. De Blackphone is inmiddels ook op de website van KPN te vinden en kost afhankelijk van de gekozen zakelijke bundel tussen de 219 en 254 euro exclusief btw. Vorig jaar prees PGP-bedenker Phil Zimmermann, tevens medeoprichter van Silent Circle, KPN nog voor de beslissing om de Blackphone te gaan aanbieden.

Update

KPN laat tegenover Security.NL weten dat de Blackphone in eerste instantie alleen aan de zakelijke markt zal worden aangeboden. "Het is bedoeld om de communicatie van de boardroom en bijvoorbeeld advocaten te beschermen", aldus een woordvoerder. Volgens de telecomaanbieder was er vanuit de zakelijke markt grote vraag naar het toestel. De woordvoerder merkt op dat KPN verwacht dat het toestel zichzelf dan ook zal verkopen. De Blackphone is aanstaande woensdag ook direct beschikbaar voor klanten.

Reacties (1)
10-04-2015, 11:17 door Anoniem
Alleen jammer dat de PrivatOS Rom Closed-source is, gaan we er niet achter komen hoe *veilig* deze roms zijn van PrivatOS
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.