image

Firefox passeert 100 miljoen downloads op Android

vrijdag 10 april 2015, 09:13 door Redactie, 6 reacties

Het is feest bij Mozilla, want Firefox voor Android heeft de 100 miljoen downloads op Android gepasseerd. Volgens Mozilla beschikt Firefox voor Android over allerlei maatregelen om de privacy van gebruikers te beschermen en is het de meest flexibele mobiele browser die op dit moment beschikbaar is.

"Van aanpassingen, eenvoudige zoekinstellingen en delen, tot privacycoaching en add-ons, we hebben een ervaring gemaakt die verder gaat dan alleen browsen en gebruikers meer flexibiliteit en controle over hun dagelijkse leven geeft", aldus Mozilla. Volgens de browserontwikkelaar helpen gebruikers die Firefox als hun standaard Androidbrowser instellen met de missie van Mozilla om een open en vrij web te realiseren. Firefox voor Android is via Google Play te downloaden alsmede de FTP-server van Mozilla en wordt beoordeeld met een 4,3 op een schaal van 5.

Reacties (6)
10-04-2015, 09:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-04-2015, 11:16 door Anoniem
Al jaren gebruiker van Firefox Nightly voor Android. De ontwikkeling is met horten stoten gegaan maar het product heeft mogelijkheden die andere aanbieders niet hebben. Ghostery, No script werken erop en natuurlijk ook de ad-blocker.

Helaas breidt het nu wel erg uit en een light uitvoering zou wel fijn zijn en ook zelf kunnen kiezen voor een telefoon layout als een tablet hebt, dit i.v.m. de tab die standaard aanstaan.
10-04-2015, 11:51 door Mysterio
Anti reclame voor de meegeleverde browser. Sinds die niet meer wordt bijgewerkt bij verouderde versies is Firefox één van de veilige alternatieven.
10-04-2015, 12:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-04-2015, 15:51 door Anoniem
Ik ben voorstander, maar de prestaties en batterijverbruik moeten flink op de schop (waardoor ik het minder gebruik dan dat ik zou willen).
Ook is de noodzaak voor alternatieve browsers op Android nu iets minder omdat vanaf Lolipop de webview (en vaak ook de standaardbrowser) apart geüpdatet wordt.
13-04-2015, 11:34 door Anoniem
Door Anoniem: Al jaren gebruiker van Firefox Nightly voor Android. De ontwikkeling is met horten stoten gegaan maar het product heeft mogelijkheden die andere aanbieders niet hebben. Ghostery, No script werken erop en natuurlijk ook de ad-blocker.

Helaas breidt het nu wel erg uit en een light uitvoering zou wel fijn zijn en ook zelf kunnen kiezen voor een telefoon layout als een tablet hebt, dit i.v.m. de tab die standaard aanstaan.

Hmmm, zowel Ghostery als Ad-blocker verkopen hun verzamelde data aan derden. Hoezo veilig!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.