image

Amerikaans politiekorps betaalt 300 dollar aan ransomware

maandag 13 april 2015, 07:41 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 13-04-2015, 08:15

Een Amerikaans politiekorps dat vorige week in het nieuws kwam doordat het wegens een ransomware-infectie op papier moest terugvallen heeft het losgeld van 300 dollar dat de cybercriminelen vroegen toch betaald. "We hadden onze programma's nodig om weer online te komen", zegt politiecommissaris Ron Young. "En dat was een keuze die we hebben besproken en genomen om onze informatie terug te krijgen en weer online te komen."

De ransomware infecteerde de politiecomputers afgelopen maand en kwam binnen als e-mailbijlage. Daardoor moest het korps van Lincoln County op ouderwetse middelen terugvallen. Vier steden en de county beschikken over en speciaal computernetwerk om bestanden en documenten te delen. Door de ransomware-infectie, die door het getroffen korps "megacode" wordt genoemd, werden alle bestanden op het netwerk versleuteld, zo meldt WCSH. De afgelopen weken werden meerdere politiekorps in de VS het slachtoffer van ransomware en werd verschillende keren het gevraagde losgeld betaald.

Reacties (3)
13-04-2015, 12:15 door Anoniem
Overheid + ICT. Het blijft tobben, zelfs in de VS.
13-04-2015, 14:47 door Anoniem
Wat een sukkels zijn ze. Ze blijven keer op keer betalen i.p.v. dat ze een goede back-up oplossing zoeken.
13-04-2015, 20:45 door Anoniem
Iets met een ezel en een steen komt nu in m'n gedachten op .

Alleen gaat de vergelijking eigenlijk niet op omdat het telkens een andere ezel betreft ... al dan niet uit dezelfde stal .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.